Για το πώς βλέπουν οι Ευρωπαίοι τις προσπάθειές μας να βγούμε από την κρίση, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η επίτροπος της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη. Και τόνισε ότι: «Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί».

Η κυρία Δαμανάκη σημείωσε ακόμη ότι: «Τώρα πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Να έχουμε έσοδα από κρατικοποιήσεις είτε κάποιον άλλο μηχανισμό» και υποστήριξε ότι: «Για να αισθανθούμε ασφαλείς, πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα».

Ανέφερε ακόμη ότι: «Η Ευρώπη συζητά περικοπές σε μισθούς και συντάξεις όταν άλλα δημοσιονομικά μέτρα δεν αποδίδουν», υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι αυτή που θέλουμε αλλά κάτι πρέπει να γίνει. «Αυτό που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα είναι επιτέλους να αποφασίσουμε να παράγουμε», ανέφερε. Υποστήριξε ότι: «Στην Ελλάδα υπάρχουν εστίες ανομίας, είναι ανάγκη να γίνουμε μια κανονική χώρα». Και κατέληξε: «Η Ελλάδα έχει μειώσει το εργατικό κόστος, έχει μειώσει του κατώτατους μισθούς. Η Ευρώπη θέλει να μπορέσουμε να έχουμε σοβαρή δημοσιονομική διαχείριση και αν τον Ιούνιο έχει πετύχει το στόχο θα μπορεί να ζητήσει μείωση των φορολογικών συντελεστών».