Πολλοί ήταν οι πρωταγωνιστές της λαμπερής δεξίωσης που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο προεδρικό Μέγαρο για τα 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν ήταν πολλά ενώ οι χειραψίες και τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν μεταξύ των καλεσμένων.

Αυτός που πρωταγωνίστησε σε ένα από τα παράξενα της γιορτής στο Προεδρικό ήταν ο Γιάννης Βαρουφάκης. Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί πήγαν στην συνάντηση με τον ΠτΔ και πριν βγάλουν την «ομαδική» φωτογραφία αντιλήφθηκαν ότι έλειπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ωστόσο, μάλλον φαίνεται ως πρωτάρης να μην έβρισκε και το δρόμο για να συναντήσει τον οικοδεσπότη κ. Παυλόπουλο και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που τον ανέμεναν.

Σύμφωνα με τον Alpha όταν ρωτήθηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο είπε ότι μιλούσε με τον Βαρώτσο. Ο ΠτΔ ρώτησε «σχετικά με τι» και ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «ε ξέρεις πώς είναι όταν μιλάς με τον Βαρώτσο!».

Για να σπάσει ο πάγος την ώρα της αναμονής σε ρόλο παγοθραύστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε συζήτηση για τον καιρό, στην οποία έσπευσε να πάρει μέρος ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών στο περίπτερο του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, με τους ρόλους αντεστραμμένους μεταξύ του νεοεκλεγμένου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του απελθόντα Αλέξη Τσίπρα αλλά και η τυπική και ψυχρή χειραψία Βαρουφάκη και Τσίπρα.