Με νέα, συμπληρωματική επιστολή θα καταθέσει σήμερα ο Γ. Παπανδρέου στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο με τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό και με την επιστολή του θα δώσει εξηγήσεις και γιατί δεν προσέρχεται αυτοπροσώπως, όπως του έχει ζητήσει η Επιτροπή.

Στην επιστολή θα αναφέρεται στη γνώση που είχε για την λίστα Λαγκάρντ και θα δίνει διευκρινίσεις για θέματα που έμειναν κενά μετά το πρώτο υπόμνημα που έστειλε.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο υπόμνημα που κατέθεσε στην Επιτροπή, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ, ούτε ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα.

Σε άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός σημείωνε: «Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».