Μηχανισμό για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης αναζητούν οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ

Συζητήσεις για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:02
22/07/2019
Μηχανισμό για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης αναζητούν οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ
2
loading

Στο Παρίσι συναντώνται σήμερα υπουργοί των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η στήριξη περισσοτέρων κυβερνήσεων στον υπό συζήτηση ad hoc μηχανισμό για τη διαχείριση της κρίσης, που συνεχίζει να προκαλεί το ζήτημα των διασώσεων μεταναστών στη Μεσόγειο.

Από την Ελλάδα, στη σύνοδο θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασάις του Πολίτη, υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών γίνεται μετά τη συνάντηση στο Ελσίνκι της Φινλανδίας την περασμένη εβδομάδα, στην οποία δεν κατέστη εφικτό να εξασφαλιστεί συμφωνία για έναν μηχανισμό ανακατανομής των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στις ακτές ευρωπαϊκών χωρών.

Η πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας για τη δημιουργία του μηχανισμού θα μπορούσε να επιτρέψει στη θεωρία η Ιταλία και η Μάλτα να ανοίξουν τα λιμάνια τους στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο. Και οι δύο κυβερνήσεις αυτές έχουν λάβει τέτοια μέτρα επανειλημμένα, διότι φοβούνται πως θα εγκαταλειφθούν από τους εταίρους τους στην ΕΕ να διαχειριστούν μόνες τους μετανάστες, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Στη συζήτηση στο Ελσίνκι ακούστηκαν «πολύ διαφορετικές απόψεις», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, με ορισμένους υπουργούς να τονίζουν ότι οι χώρες τους αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες, άλλους να απευθύνουν έκκληση να επιδειχθεί αλληλεγγύη και πολλούς να εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο ο μηχανισμός να αποτελέσει κίνητρο σε ακόμη περισσότερους μετανάστες να διακινδυνεύουν τη ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου.

Κατά τον Καστανέρ, σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να εξασφαλιστεί υποστήριξη περίπου 15 χωρών στον μηχανισμό αυτόν.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών στη Μάλτα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Οι εντάσεις μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ για το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης δεν έχουν κοπάσει. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι είπχε χθες ότι η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν «μόνες τους» για τη μεταναστευτική πολιτική, «αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες» στο πρόβλημα. «Φτάνει πια με τις επιλογές που γίνονται αποκλειστικά στο Παρίσι και το Βερολίνο. Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη», διεμήνυσε μέσω Facebook.

Ο Σαλβίνι δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνάντηση. Θα «εκπροσωπηθεί» από τεχνοκράτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

  ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
  ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
  ΓΙΑ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΗΜΩΣΑΝ
  ΣΤΟ 2ο ΜΗΝΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ

 2. avatar ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ;;;;;

  Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ,
  ΜΑΖΕΥΕΙ 2000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ,
  ΕΧΕΙ 6.500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ (Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ)
  ΤΡΩΕΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κ.Τ.Λ...
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .
  ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΚΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!1;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει