Ο 46χρονος Γιώργος Μυλωνάκης, που ανήκει στην ομάδα των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής, που θα αναλάβει καθήκοντα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Όπως μαθαίνουμε ο κ. Μυλωνάκης, που θα συνεπικουρεί στο έργο του Προέδρου του Σώματος Κώστα Τασούλα, είναι απόφοιτος του Παντείου πανεπιστημίου και κατέχει δίπλωμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών, ενώ το 2002 πήρε μεταπτυχιακό με ειδίκευση στην διεθνή πολιτική και ασφάλεια από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ένα χρόνο αργότερα διορίστηκε στην Περιφέρεια Αττικής κατόπιν διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικών. Το 2008 μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου υπηρέτησε ως διευθυντής στο γραφείο του προέδρου και εκπρόσωπος Τύπου της εν λόγω Αρχής.

Διετέλεσε επίσης ειδικός σύμβουλος των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όταν το χαρτοφυλάκιο κατείχε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς, ενώ το 2016 αποσπάστηκε προκειμένου να οριστεί σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, θέση ειδικού γραμματέα της Βουλής αναλαμβάνει επίσης από την επόμενη εβδομάδα ο κ. Βασίλης Μπαγιώκος, διπλωματούχος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβειο Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ε.Μ.Π. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τη μελέτη και διερεύνηση της εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων οργάνωσης και διοίκησης στον Δημόσιο τομέα με έμφαση στη Βουλή.

Εδώ και δέκα χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Επιστημονικής Εποπτείας της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, ενώ παλαιότερα ήταν ειδικός σύμβουλος του αείμνηστου Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Υπηρέτησε επίσης ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και παράλληλα ως διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κατά την περίοδο 2004-2007, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ και του ΟΑΕΔ, ενώ έχει υπηρετήσει στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, όπως στην Εγνατία Τράπεζα Α.Ε. ως Προϊστάμενος Ανάπτυξης Εργασιών καθώς και σε εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων ως Σύμβουλος/Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης.

Ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Κώστας Αθανασίου και ο ειδικός γραμματέας Κωνσταντίνος Βασιλάκης, αν και υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, ο τελευταίος τους ζήτησε παρακάλεσε να παραμείνουν για λίγα εικοσιτετράωρα ακόμη στη θέση τους.