Υπόμνημα κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπόμνημα του κ. Παπανδρέου είναι ολιγοσέλιδο και το πνεύμα του περιεχομένου του περιστρέφεται γύρω από την πάγια εντολή, που αναφέρει ότι είχε δώσει σε όλους τους συνεργάτες του, προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής.

«Δεν ενημερώθηκα ποτέ, ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Σε άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει: «Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».