Επίδειξη των πλούσιων βιογραφικών που διαθέτουν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κάνει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μέχρι πρότινος, στην επιλογή που μπορούσες να δεις τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος (https://government.gov.gr/kivernisi/) υπήρχε απλώς η αναλυτική λίστα με τα χαρτοφυλάκια, συνοδευόμενη από φωτογραφία του κάθε υπουργού. Αυτό συνέβαινε εδώ και τεσσεράμισι χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε μια μεγάλη φωτογραφία του κ. Αλέξη Τσίπρα και από κάτω μικρότερες όλων των υπολοίπων με την ακριβή ιδιότητά τους.

Τώρα όμως η ιστοσελίδα όπως παρατηρούμε άλλαξε. Πηγαίνοντας κάποιος να δει τη σύνθεση της κυβέρνησης βλέπει μεν τα ονοματεπώνυμα κάθε υπουργού με σειρά ιεράρχησης, όχι όμως και φωτογραφίες τους. Τη θέση των ενσταντανέ έχουν πάρει αναλυτικά βιογραφικά του καθενός, τα οποία ομολογουμένως είναι πλούσια αφού σχεδόν άπαντες έχουν μεταπτυχιακές σπουδές και εργασία σε θέσεις ευθύνης της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα πρόσωπα εκτός από ένα. Κάτω από το ονοματεπώνυμο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανένα συνοδευτικό κείμενο με την πολιτική και επαγγελματική του πορεία. Υποθέτουμε ότι ξεχάστηκε και θα προστεθεί στη συνέχεια…