Σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση άσκησε στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι: «Εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση και τη δύναμη των λαών. Μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους μιντιακούς παπαγάλους ότι εμείς σε κάτι διαφέρουμε. Είναι ότι δεν πρόκειται να πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την πορεία του λαού προς την καταστροφή. Δεν πρόκειται να πούμε ναι στην καταστροφή της οικονομίας, στην καταστροφή χιλιάδων παιδιών στην πείνα.

Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” στις εντολές της κυρίας Μέρκελ. Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές στην Ευρώπη. Ας το αντιληφθούν μια και καλή όλοι. Το δικό μας “όχι” παράθυρο στην ελπίδα και τη δημιουργία».

Ξεκαθάρισε ότι «Αυτή είναι η θέση μας, όσο κι αν αυτό στεναχωρεί τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του στην κυβερνητική κοινοπραξία του “ναι” σε όλα».

Ανέφερε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης ετοιμάζονται να υποδεχτούν την τρόικα του θράσους και των απαιτήσεων. «Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί με μία ανθοδέσμη του “ναι” σε όλα», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας «Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα. Θέλουν να αρπάξουν ό,τι μπορούν».

Σημείωσε με νόημα ότι: «Το ερώτημα είναι ποιους έχει απέναντι αυτή η άγρια συμμορία με τα λευκά κολάρα. Απέναντί της έχει τον κ. Σαμαρά που έχει αναδειχθεί στον κορυφαίο εκπρόσωπο του ναι. Έχει απέναντί της τον κ. Βενιζέλο που από την πρώτη στιγμή είπε ναι σε όλα. Φλέγεται μόνο για να γίνει ξανά υπουργός. Έχει απέναντί της τον κ. Κουβέλη».

Και πρόσθεσε: «Ρίξτε μια ματιά στο ποιους έχουν απέναντι οι δανειστές και τότε θα καταλάβετε πόσο τραγικό για τη χώρα είναι να διαπραγματεύονται για το μέλλον των Ελλήνων και πόσο γελοίο είναι», χαρακτηρίζοντας ότι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση».

Είπε ακόμη ότι: «Στόχος μας να σώσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και όχι το ευρώ στην Ελλάδα».