Mικρότερο θα είναι το ποσό που θα καταβάλουν οι πολίτες για τον φόρο ακινήτων το 2013, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Ο εκπρόσωπος ερωτηθείς για τη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ενδεχόμενο είσπραξης του φετινού φόρου, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υπογράμμισε ότι όποτε έχει χρειαστεί οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Σημείωσε δε ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα κι εκτίμησε ότι μπορεί να αναγνωριστεί από τους εταίρους η ρήτρα ύφεσης, λόγω και της Κύπρου.

«Όπως είπε και χθες ο κ. Προβόπουλος, η περίπτωση της Κύπρου είναι μια αρνητική εξέλιξη για μας, επιτείνει την ύφεση για φέτος. Αυτός είναι ένας παράγοντας, ο οποίος είναι έξω από τον δικό μας έλεγχο. Πιστεύουμε ότι αυτό το στοιχείο θα πρέπει να προσμετρηθεί από τους πιστωτές μας, όπως και πέρυσι μας αναγνωρίστηκε, λόγω ύφεσης, το δικαίωμα μιας απόκλισης από τους στόχους, έτσι μπορεί να γίνει και φέτος», σημείωσε.

Χαρακτήρισε πλασματική τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, λέγοντας πως σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι οι υπόχρεοι περιμένουν πρώτα να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των δόσεων προτού εξοφλήσουν και εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στις σχετικές διαβουλεύσεις με την τρόικα. «Είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο, τόνισε πως οι τράπεζες εδώ είναι θωρακισμένες, ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί ισοφαρίσματος των χαμένων από τους δανειστές με κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «Βαβέλ» απόψεων.