Στον νομό Αχαΐας αποφάσισαν να κατέβουν υποψήφιοι και οι δύο επικεφαλής των κομμάτων που κατέλαβαν πρώτη και δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές 2019, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Νέα Δημοκρατία και ο Αλέξης Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτιά στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αλλά η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε έναν βουλευτή παραπάνω. Συγκεκριμένα, η γαλάζια παράταξη έβγαλε πρώτο τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησαν οι Άγγελος Τσίγκρης, Ανδρέας Κατσαντώνης, Ιάσων Φωτήλας. Όσο για την Χριστίνα Αλεξοπούλου, η είσοδός της στη Βουλή θα εξαρτηθεί από την απόφαση του προέδρου του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο απερχόμενος πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς του πρώην κυβερνώντος κόμματος, η Σία Αναγνωστοπούλου εκλέγεται, όπως και ο Κωνσταντίνος Μάρκου, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Ο Γιώργος Πανανδρέου, επίσης πρώην πρωθυπουργός, κατέλαβε την έδρα του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξελέγη για ακόμη μια φορά από πλευράς ΚΚΕ.

Δείτε τα αποτελέσματα: