Ανανέωση και ηλικιακή στην εκπροσώπηση του Νομού Λέσβου στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τον 39χρονο Γιάννη Μπουρνού ενώ το ΚΚΕ την 31χρονη Μαρία Κομνηνάκα.

Ο κ. Μπουρνούς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Είναι παντρεμένος με την Δρ. Οικονομολόγο, Πινάρ Τσακίρογλου και σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών. Αργότερα απασχολήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξωτερικής πολιτικής. Είναι μέλος του Συλλόγου Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Νομού Λέσβου και συμμετέχει στο κίνημα για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Από το 2008 εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή αρχικά του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (2010-2016). Την περίοδο 2015-2018 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων.

Τον Μάιο του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας του εμπιστεύθηκε τον κρίσιμο ρόλο του Προϊσταμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

Η κ. Μαρία Κομνηνάκα είναι δικηγόρος. Επί χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Κίνημα Ειρήνης και είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Η Νέα Δημοκρατία ξαναστέλνει στη Βουλή τον και σήμερα βουλευτή του κόμματος Χαράλαμπο Αθανασίου.

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019

Εθνικές Εκλογές 2019: Οι πολίτες ψήφισαν την Κυριακή 7 Ιουλίου για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο αποτέλεσμα της κάλπης και τους σταυρούς που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι.

Ποια πολιτική δύναμη θα αναδειχθεί πρώτη στις βουλευτικές εκλογές 2019; Θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία; Πώς θα διαμορφωθεί η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πόσα κόμματα θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή και να μπουν στη Βουλή;

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr -όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια- καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τη ροή των αποτελεσμάτων και τις αντιδράσεις νικητών και ηττημένων!

Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.