Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξηθεί και να διαμορφώνεται στις 15,5 μονάδες, τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στη δημοσκόπηση από το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιούλιο, εκτιμάται ότι η ΝΔ θα υπερβεί το 40% και θα εξασφαλίσει άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία σε όλα τα σενάρια (πέντε, έξι και επτά κόμματα στη Βουλή).

Η διαφορά εκλογικής επιρροής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, 15,5%, αν επαληθευτεί, υπερβαίνει σημαντικά την αντίστοιχη «ψαλίδα» των ευρωεκλογών (9,4%).

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ δείχνει να εξασφαλίζει άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, σε όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, και σχετικά με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. Ακόμη και στην περίπτωση επτακομματικής Βουλής, οι έδρες της ΝΔ, με βάση το αναμενόμενο ποσοστό της, προβλέπεται να προσεγγίσουν τις 165.

Η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 φαίνεται να κυμαίνονται γύρω στο όριο του 3% και να βρίσκονται κοντά στην εκπροσώπησή τους στο κοινοβούλιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.