Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ότι «το κρίσιμο στοιχείο των εκλογών είναι ένα: το πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, πόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που είναι μπροστά».

Σημειώνει επίσης ότι «η δεξιά, συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, τους ξέπλυνε και τους ανέστησε».

Αναφέρει ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγραφεί ως «προσκυνημένη» στο άδικο σύστημα, τον Τραμπ και την Κομισιόν. Πιάνει στο στόμα της και επιτίθεται στο ΚΚΕ γιατί ξέρει ότι πολύς κόσμος, τίμιοι αγωνιστές δεν κατέθεσαν τις αξίες τους στο σύστημα, όπως έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν συμπεράσματα και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ».

Επίσης στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο ο Δ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι σε αυτές τις εκλογές «διεκδικούν έδρες στην Βουλή τέσσερα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25), δύο φασιστικά ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ. Από αυτό και μόνο μπορούν οι εργαζόμενοι να δουν ποιος μπορεί να είναι δικό τους στήριγμα».

Τονίζει ότι «είτε με αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε με κυβέρνηση συνεργασίας η αντιλαϊκή ουσία δεν αλλάζει», και προσθέτει «εμείς θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή και αυτής της κυβέρνησης, όπως κάναμε απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ «είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας που συμφέρει την λαϊκή πλειοψηφία και όχι τους λίγους αυτής της χώρας».

Τέλος, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο επισημαίνει ότι «λύση για το λαό μας, ασφάλεια και ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη, αξιοποίηση του φυσικού πλούτου με κριτήριο την λαϊκή ευημερία σημαίνει πριν από όλα πάλη ενάντια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σύγκρουση με το σύστημα που φέρνει μόνο βάσανα, φτώχεια και πολέμους για τους λαούς».