Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, δεν ήταν το όνομά μου διαβατήριο για να κερδίσω τη ΝΔ

Διακύβευμα των εκλογών η έξοδος από την κρίση, τονίζει


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:54
04/07/2019
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, δεν ήταν το όνομά μου διαβατήριο για να κερδίσω τη ΝΔ
79
loading

Έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές  απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας την κρισιμότητα της διαδικασίας και θέτοντας ως διακύβευμα την έξοδο από την κρίση. Σε συνέντευξή του στον Real FM ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα πως απέφυγε να αναμετρηθεί μαζί του σε μια τηλεμαχία λέγοντας πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει για την 1η Ιουλίου.

«Μας είπε ότι θα ήταν στις Βρυξέλλες, και τελικά ήταν σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρατώντας τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν ήθελε να κάνουμε ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», είπε o κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας πως οι δύο τους έχουν αντιπαρατεθεί 42 φορές στη Βουλή. «Το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό. Δεν θεωρώ ότι αντίπαλός μου είναι μόνο ο Τσίπρας. Συνομιλώ με τους πολίτες» είπε προσθέτοντας πως θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να είχε πάρει κάποια μηνύματα από τις ευρωεκλογές. «Είναι αμετανόητος. Ψάχνει πάντα να βρει μια αρένα να τσακωθεί. Μας δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα όταν είναι υπό πίεση. Τον άκουσα από την Πάτρα να απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ λέγοντας μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη. Το 1965 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Αυτό δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα» είπε.

Στη συνέντευξή του στον Real FM και απαντώντας σε ερώτηση για το Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα τονίζοντας πως ο ίδιος έχει συγκεκριμένα σχέδια παρέμβασης για να ξαναπάρει ζωή ο τόπος και να επανέλθει η κανονικότητα. «Έχουμε φιλόδοξο σχέδιο για να αναδιοργανώσουμε την πολιτική προστασία. Θα αλλάξουμε τη νομοθεσία, θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορεί να αποφασίζει και θα επενδύσουμε στην πρόβλεψη. Υπάρχουν σαν το Μάτι 50 οικισμοί σε όλη τη χώρα. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν έχουμε μάθει τίποτα. Η επόμενη αντιπυρική περίοδος θα μας βρει σε μια διαφορετική κατάσταση» τόνισε.

Αναφορικά με τα επιδόματα ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσουν να δίνονται, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ χρήσιμο εργαλείο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, «ένα σωστό εργαλείο αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας που θα φτάσει το 1 δισ. Δεν θα αγγίξουμε τα άλλα επιδόματα. Δεν μπορεί όμως μια χώρα να στηρίζει την πολιτική της κατά της φτώχειας στα επιδόματα. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως μέσα στον πανικό του βάζει λόγια στο στόμα του.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα ψηφιστούν μέσα στο καλοκαίρι με πρώτο αυτό της αναδιοργάνωσης του κράτους. Τον Οκτώβριο με τον προϋπολογισμό θα ψηφιστούν και οι μειώσεις στη φορολογία ενώ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Για τις ρυθμίσεις των χρεών ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα ξαναδεί το πλαίσιο των 120 δόσεων με στόχο να γίνει πιο απλό και να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των μικρών ποσών που χρωστούν στο Δημόσιο. Θα δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις. Θα έχουμε και τις μειώσεις της φορολογίας. Η πολιτική της υπερφορολόγησης διέλυσε τη μεσαία τάξη. Αν αυτά που λέγαμε ήταν λαϊκισμός, οι πρώτοι που θα βαρούσαν “καμπανάκια” θα ήταν οι αγορές. Το 10ετές ομόλογο έχει πέσει στο 2,09. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές όχι μόνο προεξοφλούν τη νίκη μας αλλά θεωρούν πως αυτά είναι λογικά και εφαρμόσιμα» τόνισε προσθέτοντας πως δεν ζητά περίοδο χάριτος. «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Το κάναμε χωρίς αλαζονεία.

Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου για το επόμενο 6μηνο είναι έτοιμος, οι υπουργοί θα βάλουν τις τελικές πινελιές, υπάρχει σχέδιο παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, θα υπάρξει μηχανισμός αξιολόγησης των υπουργών και η γενική γραμματεία της κυβέρνησης είναι το νευραλγικό κέντρο της κυβέρνησης» τόνισε και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση θα έχει υπουργούς και υφυπουργούς, όχι αναπληρωτές πλην ενός, θα έχει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς σε επίπεδο υφυπουργών, θα φέρουμε ανθρώπους και από το εξωτερικό και τις Βρυξέλλες» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην εκλογή της Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζοντας πως το σημαντικό είναι ότι η προεδρία της ΕΕ έμεινε στο ΕΛΚ.

Επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ θα φέρει άμεσα έτοιμο νομοσχέδιο για να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας των κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σκοπός του είναι να πετύχει ευρύτερες συναινέσεις. Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, για το οποίο είπε πως είναι το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να συζητήσει, επεσήμανε τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται εκεί για το θέμα αυτό κάνοντας λόγο για... αχταρμά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε το θέμα της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. «Κανένα απολύτως ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης δεν τίθεται γιατί δεν τη χρειαζόμαστε», τόνισε προσθέτοντας πως σκοπός του είναι να μπει η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό, είπε πως η απόφαση που εκδόθηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, θα ανακληθεί αμέσως. «Η επένδυση θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας για ένα έργο που θα αλλάξει η εικόνα της Αθήνας. Η απόφαση εκδόθηκε για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολη τη ζωή μας την επόμενη μέρα γιατί ποτέ δεν ήθελε αυτή την επένδυση» τόνισε.

«Έχω μεγάλο θαυμασμό για τους επιχειρηματίες που άντεξαν στην κρίση. Μιλάμε πολύ για τις 120 δόσεις αλλά και οι συνεπείς χρειάζονται κάποια ελάφρυνση. Το λευκό μητρώο θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές γι’ αυτούς. Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, έχουμε σχέδιο για μείωση εισφορών και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, αυτή η μείωση της επιβάρυνσης απαραίτητη» είπε. Αναφερόμενος δε στο ασφαλιστικό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ή είναι άσχετος ή συκοφάντης, καθώς, όπως είπε, το ασφαλιστικό των τριών πυλώνων ισχύει σε όλο τον κόσμο.

Απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο πρωθυπουργός στο παλιό πολιτικό σύστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κάλεσε να ρωτήσει την κ. Ξενογιαννακοπούλου και τον Ραγκούση που ήταν οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ που δήθεν χρεοκόπησε την Ελλάδα και τώρα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Είμαστε στο 2019. Ας προχωρήσουμε μπροστά. Η ΝΔ δεν είναι η ίδια ΝΔ που παρέλαβα. Εμένα δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Δεν ήταν το όνομά μου διαβατήριο για να κερδίσω τη ΝΔ. Δεσμεύτηκα πως θα αλλάξω τη ΝΔ και θα την ξανακάνω μεγάλη παράταξη. Η ΝΔ είναι σήμερα και ανανεωμένη, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών μας. Η κρατική επιχορήγηση πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων» είπε.

Θέτοντας την ασφάλεια ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα είπε πως από την ηγεσία του υπουργείου μέχρι την επιχειρησιακή πυραμίδα θα τοποθετηθούν άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία. «Θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς, θα υπάρξει επανασύσταση ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση ΔΙΑΣ, θα αγοράσουμε νέα περιπολικά, θα γίνει αναδιάταξη δυνάμεων και ενίσχυση αστυνομικών τμημάτων, και με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα περάσουμε μήνυμα πως τέρμα η ανομία στα πανεπιστήμια».

Τέλος, για το μεταναστευτικό έκανε λόγο για μια άκρως προβληματική κατάσταση. «Βασική αιτία είναι η καθυστέρηση στην αίτηση του ασύλου. Χρειάζεται αποσυμφόρηση των νησιών με επιστροφές στην Τουρκία. Θα ζητήσω από τους εταίρους τη φύλαξη των συνόρων. Δύσκολα ζητήματα που πρέπει να διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

79
σχόλια
 1. avatar δεν σου χαρίστηκε τίποτα;;;

  Δηλαδή αξημέρωτα έτρεχες για το μεροκάματο ε δεν σου δίνει χαρτζιλίκι ο μπαμπάς δεν σου έφτιαξε τη ζωή ο μπαμπάς ολονών σας είσαι τόσο αστείος μάλλον τόσο γελοίος.... πού το τερμάτισες

 2. avatar Ellraiser

  Ψηφίζοντας ΝΔ η Σύριζα ψηφίζετε απλά υπεράνω όλων το χρέος.
  Με ότι \'καλά\' συνεπάγεται και εντολές από την ευρωπη-τοκογλύφους.
  Έτσι και κλείσουν (επιασε στον Συριζα-capital) την χρηματοδοτηση απο την ΕΚΤ να δεις πως γυρίσει και αυτός με νέα παραμυθία.
  Όσοι ινδιάνοι πιστεύουν μπορούν να κρατήσουν τις χάντρες και τις κορδελιάστρες..........

  1. avatar Καψώλας

   Ε.. όχι και τοκογλύφους! Μη λέμε ότι θέλουμε! Τα επιτόκια δανεισμού μας σαν κράτος είναι γύρω στο 1,35% όταν οι τράπεζες δανείζουν στον από κοσμάκη με 8,50% και οι τοκογλύφοι άνω του 25%. Δάνειο με επιτόκιο 1,35% είναι σχεδόν άτοκο.

 3. avatar Μελανσόν

  Εφόσον θα μας απαλλάξει από το τσίρκο του τσίπρα μας καλύπτει.
  Από κει και πέρα θα κριθεί και αυτός για τα πεπραγμένα του και όχι για τα διάφορα που λέει η προπαγάνδα των αντιπάλων του.

 4. avatar Γιάννης

  Αν το όνομα κάποιου είναι διαβατήριο σημαίνει κατ΄αρχάς ότι έχει \'\'καλό όνομα\'\'.Αν όμως δεν είσαι αντάξιος του ονόματος χάνεσαι.Κι έχουμε πολλά παραδείγματα και πολιτικών αλλά και καλλιτεχνών που ναι μεν είχαν ένα καλό όνομα αλλά φάνηκαν ανάξιοι του ονόματος που κληρονόμησαν.

 5. avatar σουρταφερτας

  σωστα ασ σε λεγανε μπουρκουβαλο και σου λεω που θα ησουνα

 6. avatar Ναι καλά!!!

  Όλα με τον ιδρώτα σου χωρίς πλάτες μπαμπάδες κ φαμίλιες!! Φτάνει πια!!! Και σε όσους σε υποστηρίζουν πρέπει να πάνε λίγα χρόνια πίσω κ να θυμηθούν τα άδεια ταμεία που άφησε ο χοντρός κ τα ψεύτικα στοιχεία που έδινε στους ξένους. Ακόμα πιο πίσω το άνοιγμα των συνόρων και το τότε ρωσικό του ονοματος!!! Siemens, Βαροπαίδι, Χριστοφοράκος κτλ. Τουλάχιστον ο τωρινός τα είπε τα ψεματα του, κορόιδεψε αλλά μας έβαλε σε έναν δρόμο! Άντε από εκεί! Ζήτω η πλουτοκρατία κ οι φαμίλιες!

  1. avatar σε >> Ναι Καλά και Καλάμια

   Να πάμε πίσω να διαβάσουμε τί ρε μπγλμά ;
   επιστολές και φόλες έγραφα που είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο ψεύτης Βαξεβάνης ;

 7. avatar Φοινικιος

  Πόσο σε νοιώθω Κυριάκο! Κι εγώ τα τρία διαμερίσματα που κληρονόμησα μόνος μου τα ανακαίνισα. Αλλά που να καταλάβουν όσοι δεν γνωρίζουν...

 8. avatar Τειρεσίας

  Στο ΣΕΦ ΨΗΦΙΖΑΝ για αρχηγό κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και επιδει δεν έβγαλαν τον Πινοκιο( λάθος κατάλαβαν, έτσι είπαν ) και δεν βγηκε τους εβαλε να ξαναψηφίσουν παλι. Αριστερα το Μεγαλιο σου.

 9. avatar Πού απευθύνονται;

  Κούλης για γέλια και για κλάματα!

 10. avatar Αρχισε να τρεμει ο Μαρκος..!!

  Φοβερος πλακατζης ο Κουλης. .!!
  Τριζει ηδη η καρεκλα του Μαρκου Σεφερλη μετα απο αυτο που ειπε σήμερα ο προεδρός μας.. Κυκλοφορει εδω και ωρα μαλιστα η φημη οτι ο Αντ1 του προτεινε συμβολαιο δυο ετων στο καναλι. !!
  Μεχρι και Δελφιναρειο μπορει να παει το ατομο. . ..!!

 11. avatar Krotos

  Θες και τα λες ? Τα ακους τα διαβαζεις και τα πιστευεις? Το αλλο με το τοτο δε μας το ειπες

 12. avatar K x

  Αρχηγέ άστους πρόβατα είναι... Είσαι ο αρχηγος τους καλά κάνεις και τους δουλεύεις.

 13. avatar Ο ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΔΕΝ ΤΟΥ

  ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΦΑΤΣΑ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ??? Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ!!!

  1. avatar φωτοκοπιες βαζεις…εισαι πλερωμενο μαιμουνι

   να κανεις αυτη τη δουλεια

 14. avatar Μ

  Το κακό δεν είναι ότι τα λέει αυτά. Αλλά ότι θα τον ψηφίσουν πολλοί παρόλο που τα λέει. Έχει να πέσει μαγείρεμα...

  1. avatar ο δικος σου λεει ψεματα και μακακιες….

   και παρολαυτα καποιοι θα τον ψηφισουν......ιδια λες...

 15. avatar Ψηφήστε τον ατσίδα ,

  τι μας τα ζαλίζετε?

 16. avatar Πατρινο καρναβαλι για παντα

  Εγω σε πιστευω παντως, γιατι φαινεσαι απο το ματι το τσακιρικο οτι εισαι τσακαλολυκος.

  1. avatar το ειχες 5 χρονια το καρναβαλι

   με αρχιερεα ψευταλεξη

 17. avatar κωγκβκβκη

  ως αυτοδημιούργητος πηγές αξιοκρατικά.

 18. avatar Rip

  Χα, χα, χα, χα, χα,...... Πολύ γέλοιο!
  Το ανέκδοτο της χρονιάς!

 19. avatar Τοσο…, οσο και οι ψηφοφοροι σου!

  Στο Χαρβαρντ δηλαδη με ποιανου τις τσεπες πηγατε κυριε Μητσοτακη? Και για να εχουμε καλο ερωτημα, αυτες οι τσεπες πως ειχαν γεμισει, γιατι ο πατερας σας δηλωνε \"πολιτικος\" και η μητερα σας \"οικιακα\". Εκτος και αν οι ελιες στο χωριο σας αντι για λαδι βγαζουν πετρελαιο...

  1. avatar οι φιλοι σαςποδεμος που βρηκαν 600 εκ βιλες????

   ο αλαβανος 98 ακινητα????

 20. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣ

  πλακα μας κανει ο κουλης. για ποσο ηλιθιους μας εχει? σε λιγο θα μας πει οτι δουλεψε κιολας...

  1. avatar Ε καλά..

   το να είσαι συριζαίος δεν είναι και η
   καλύτερη διαφήμιση !

  2. avatar μονο οι συριζοψευτες ειναι τεμπεληδες και περιμενουν ντολμα

   και μερισμα.......περιμενουν το συστημα να αραξουν και να τρωνε σαν παρασιτα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει