Κυριάκος Μητσοτάκης για εθνικές εκλογές 2019: Θέλω ισχυρή εντολή

«Μόνο ισχυρή εντολή την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να μας οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη Ελλάδα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:37
12/06/2019
Κυριάκος Μητσοτάκης για εθνικές εκλογές 2019: Θέλω ισχυρή εντολή
40
loading

«Θέλω ισχυρή εντολή. Δεν το κρύβω. Μόνο ισχυρή εντολή την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να μας οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη Ελλάδα». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του αυτοκινητόδρομου, Πατρών - Πύργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο, δεν έχει ιδεολογικό χρώμα, καθώς άλλες ατζέντες επικράτησαν στο σκεπτικό κάποιων όταν έσπασαν την εργολαβία σε 8 κομμάτια» και πρόσθεσε: «Έχω δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο μου και στους ανθρώπους οι οποίοι θα στελεχώσουν την επόμενη μέρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το πρώτο έργο το οποίο θα ξεμπλοκάρει θα είναι αυτή η εργολαβία. Ο Πύργος πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με τον κορμό του δικτύου των αυτοκινητόδρομων και να σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση».

Απευθυνόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, που προλόγισε την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, είπε ότι «η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού πρέπει να είναι πάνω από κόμματα, για να μπορεί να αντιμετωπίζει πάνω από όλα τα προβλήματα των δημοτών και εμείς θα είμαστε αρωγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης την επόμενη μέρα», διότι όπως επεσήμανε, «δεν ξεχωρίζουμε δημάρχους σε γαλάζιους, πράσινους και ροζ, γιατί πάνω από όλα είναι τα προβλήματα των πολιτών, τα οποία δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να ενώσει πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές και εμπρός στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν», επισημαίνοντας ότι «στέκομαι με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση στην αποστολή που έχουμε μπροστά μας» και πρόσθεσε: «Αυτοί που θα έλθουν θα είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν, διότι δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα, να φέρουμε ισχυρή ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες δουλειές, να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημά σας, να μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, να μειώσουμε τους φόρους για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να μπορέσει να ξαναπάρει μπροστά η παραγωγική δύναμη της Ελληνικής οικονομίας».

Επίσης, ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε τους αγρότες μας, να κάνουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής, να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φθηνό νερό, να έχουμε σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα, να προσέχουμε το νερό, διότι δεν μας περισσεύει, να μπορέσουμε να στηρίξουμε ίσως τον πιο παραγωγικό κάμπο στην Ελλάδα, τον κάμπο της Ηλείας, να τονώσουμε τις συνενώσεις των αγροτών, αφού θα τους δώσουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι ομάδες παραγωγών εκείνη την δύναμη που χρειάζονται για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε με νέα τεχνολογία, ώστε να περάσουν οι νέοι αγρότες στην νέα εποχή».

Ακόμη, σημείωσε ότι θα στηρίξουμε τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο αυτής της μοναδικής περιοχής, αφού το «brant" της Αρχαίας Ολυμπίας είναι το πιο ισχυρό που διαθέτουμε ως χώρα, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών». Επίσης, είπε ότι «θα φτιάξουμε το δρόμο για τον Επικούρειο Απόλλωνα, ώστε να δημιουργήσουμε στο τρίγωνο Αρχαία Ήλιδα - Επικούρειος Απόλλωνας- Αρχαία Ολυμπία ένα μοναδικό τρίγωνο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχετικά με το λιμάνι του Κατάκολου, είπε ότι «θα το στηρίξουμε, ως σημείο εισόδου για τα κρουαζιερόπλοια, ως λιμάνι από το οποίο θα μπορούν να ξεκινούν και να καταλήγουν κρουαζιέρες και αυτό θα δώσει ζωή σε ολόκληρη την περιοχή» τονίζοντας ότι «όλα αυτά δεν θα τα κάνουμε μόνοι μας, αλλά θα τα κάνουμε έχοντας αρωγούς την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και βέβαια την περιφερειακή αυτοδιοίκηση».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στο αίτημα μιας γυναίκας, η οποία του ζήτησε να υπάρξει αξιοκρατία, λέγοντας τα εξής: «Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μου και θα είμαστε την επόμενη μέρα μία κυβέρνηση με τους πιο άξιους των Ελλήνων, γιατί οι άξιοι θα επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο τις αξίες, τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως χώρα κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε, δηλαδή την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία», αφού όπως εξήγησε, «χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία, διότι αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, για αυτό και μόνο η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «αυτές οι αξίες δεν είναι μόνο ταυτισμένες με την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτισμένες με την ίδια την αξία του τόπου μας και εμείς θα τις υπερασπιστούμε, ενώ θα πω σε όλες και σε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πατριωτική δύναμη του τόπου, γιατί εμείς μιλάμε για υγιή πατριωτικό και όχι για ψευτοεθνικισμούς διαφόρων, οι οποίοι περιφέρουν την δήθεν αγάπη τους για την πατρίδα, χωρίς όμως να έχουν να προτείνουν τίποτα ουσιαστικό για τα προβλήματα της επόμενης ημέρας». Πριν από την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πύργου και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, το φράγμα του Αλφείου, την περιοχή Μακρίσια και την πόλη της Κρέστενας.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στην Κρέστενα, «καλωσορίζω στην παράταξή μας νέους φίλους που θα μας εμπιστευτούν για πρώτη φορά, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή σε εμάς και δεν έχουμε δικαίωμα να τους διαψεύσουμε, για αυτό και είναι πολύ βαρύ το αίσθημα της ευθύνης που θα κληθώ να αναλάβω μετά την 7η Ιουλίου, εφ΄ όσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Ηλεία το απόγευμα επισκεπτόμενος την Ανδραβίδα. Επίσης, το βράδυ θα επισκεφθεί την πόλη του Αιγίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

40
σχόλια
 1. avatar supercat

  H εντολη είναι μια από τον ελληνικο λαο για ολη την βουλη να πατε να γ...…...

 2. avatar ΚΑΤΜΑΝ

  ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΙ ΝΑ ΜΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗ ΣΟΥ!

  1. avatar βρες μαδουρου νασο θεοχαρη….

   νοτοπολιταν ....αντιγονη .......

 3. avatar Και

  Εγώ θέλω 1 εκατομμύριαο ευρω

  1. avatar ο συριζα…

   θα σου τα δωσει....εισαι καλογριτσαςη πολακης???παρε τα.....

 4. avatar Επαγγελματίας επιδόματος !!!!

  Βλέπω όλοι οι επαγγελματίες ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΕΣ ...φοβήθηκαν τώρα που θα βγει ο Κυριάκος μη τους κόψει τα επιδόματα ...των τεμπέληδων ...Κούλη γερά και δυνατά μόνο όσοι αξίζουν να τα παίρνουν ....και όχι οι τεμπέληδες .....ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΕΣ .

  1. avatar σωστοτατος

   τελειος.......

 5. avatar Αντωνιος

  Οι πρωθυπουργοί
  Όσοι γενούν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν
  τους κυνηγάει ο λαός για τα καλά που κάνουν

  Βάζω υποψηφιότητα πρωθυπουργός να γίνω,
  να κάθομαι τεμπέλικα, να τρώω και να πίνω

  Και ν\' ανεβαίνω στη Βουλή εγώ να τους διατάζω
  να τους πατώ τον άργιλε και να τους μαστουριάζω

 6. avatar Αντωνιος

  οῦ Διογένη πιάσετε ἀμέσως τὸ φανάρι,
  κι᾿ ἐλᾶτε νὰ γυρέψουμε κανέναν ἀρχηγό·
  ἀλλὰ καθένας μας, θαρρῶ, εἶν᾿ ἄξιος νὰ πάρῃ
  τὴν ἀρχηγίαν κόμματος, ἀκόμη δὰ κι᾿ ἐγώ.
  Γιὰ τὰ πρωτεῖα ξεψυχᾷ κάθε Ρῳμιὸς λεβέντης,
  μόνον αὐτὸς πρωθυπουργός, μόνον αὐτὸς ἀφέντης.

 7. avatar ΝΔ:ΘΕΛΩ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΟΛΑ
  ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ
  ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
  ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ και δεν νοιαζει τι θελετε εσεις φτωχοι Ελληνες

  1. avatar τοτε

   ψηφισε συριζα......θα σου παρει και το σωβρακο......εκτος κι αν εισαι τεμπεληοσκυλο...μεταναστης η ρομα....θα φας ντολμα.....

  2. avatar εσυ εισαι μια αμπουνταλα του μαξιμου

   ενα βουιδασκι....μια μουσκαρα.....θες κρεμασμα στις εκλογες....

 8. avatar @γρηγορα !!!

  Ξέρεις καλά ποια ήταν η οικογένεια αυτού του βουτυρομπεμπε ( Τσίπρα ) που στειριζεις ...μάθε καλύτερα και τότε θα καταλάβεις ....όσο για το κόμμα του όλο το κλεφτοκομμα του ΠΑΣΟΚ είναι εκεί .

 9. avatar orion-1

  Εσύ μας έλειπες...

 10. avatar τσιριμπομ

  θα βρεθει ενας Σαμαρας και θα σε διορθωσει, αν καταφερεις με την βοήθεια του Σκαι κσι βγεις αυτοδυναμος!

 11. avatar Απλά και κατανοητά

  Όλοι πήραμε γεύση από το τι μας περιμένει αν βγει η Νέα Δημοκρατία! Αν μάλιστα πάρει αυτοδυναμία, κανείς δε θα δικαιούται να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μη προνομιούχων! Αφού εσύ τους έδωσες το ελεύθερο!

 12. avatar ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΣ ! Μονο ο τροπος ΘΕΛΩ ! δεν μου Αρεσε δειχνει

  Οτι ΕΙΣΑΙ ΣΑΤΡΑΠΗΣ ! ποιος Εισαι και ΘΕΛΕΙΣ ! η μαλλον τι Νομιζεις οτι Εισαι ? Σε ποιους Απευθηνεσαι Στους Δούλους σου ? η στους ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ σου ? ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ενα ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΒΟΥΤΙΡΟΠΑΙΔΟ που Ζεις στα ΠΑΛΑΤΙΑ των Βουλεβαρτων των ΠΑΡΙΣΙΩΝ και Ήρθες ΕΔΩ να μας ΚΑΝΕΙΣ τον Καποιον ΤΟΣΟ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ? ΠΡΟΣΓΕΙΩΟΥ Γιατι Αυταπατασαι ?στην Ελλαδα η Πραγματηκοτητα ειναι και θα ειναι ΤΣΙΠΡΑΣ και Μονο ΤΣΙΠΡΑΣ ! ΑΥΤΟ ειναι !........ΙΑΣΩΝ !

 13. avatar Fire40

  Ισχυρη εντολη= αυτοδυναμια= κανω οτι θελω μονος χωρις να δινω λογαριασμο σε κανενα. Τις αυτοδυναμιες τις πληρωσαμε πολυ ακριβα εδω και 40 χρονια. Φτανει πια. Οποιος θελει την ψηφο του λαου θα μαθει απο δω και περα να συνεργαζεται. Και οχι τυπου σαμαρα βενιζελου οπου εγιναν τερατα. Ευρειες συνεργασιες μπας και δει ο τοπος μια ασπρη μερα. Αλλιως μαυρο στο μαυρογυαλουρο!

  1. avatar καταμαυρο εφαες…μυαλο δεν εβαλες….

   οσο λες ψεματα...τη μεγαλωνεις τη τρυπουκλα σας.....εσυ πηγες με ακροδεξιους ανελιτες και χουντικους...γι αυτο θα πεις κατι>>>???φασιστα καθαρμα ξενοδουλε??????

 14. avatar Μια ισχυρή κλωτσια

  θέλεις γκιοζκαρα

  1. avatar ο τσιπρας θα τη φαει πρωτος…

   και αν ο μητσοτακης βγει και αυτος ψευτης.....σαν το συριζα...θα τη φαει κι αυτος

 15. avatar γρηγορα

  ελληνες ισχυρη εντολη στην οικογενεια μητσοτακη 40χρονια φαγανε φαγανε οπως λεει και ο μαυρογιαλουρος και ειναι ακομα εξω.

  1. avatar η κασετα σας χαλασε….

   αλλαξτε παραμυθι.....θες κι αλλες φαπες????ερχονται....ψευτονενεκο.....γερμανοτσολια

 16. avatar hgty

  Ψηφίστε τον κορόιδα. Όσο πιο ισχυρός βγει ο Κούλης τόσο πιο πολλά θα σας κόψει. Το μόνο που δεν θα κόψει και θα ανεβάσει θα είναι οι φόροι. Και ξέρετε τι θα πει? \'\'Δε φταίω εγώ, ο Σύριζα υπέγραψε πλεονάσματα 3,5% έως το 2022, και αυτά τα πλεονάσματα πρέπει να βγούνε\'\'. Κότες, που πάτε και τους ψηφίζετε.

  1. avatar βοδι του μαξιμου……ανοητε της υπογας…..

   ο μητσοτακης θα μειωσει φορους και ενφια που εσυ αναθεματισμενε ανεβασες στα υψη...τα αλλα που λες ειναι σαχλαμαρες του τζανη

 17. avatar Είδαμε και τον προδότη !!!

  Πόσο ακουμπισε τους ισχυρούς....μόνο τον λαοτζικο ...ξέσκιζε ο ψεύτης ...και έκανε βολτιτσες με τα κότερα των λίγων ....πόσο ακόμη ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ θα σας δώσει να φάτε ο Αγράμματος.

 18. avatar Χαχαααααααα……

  Αλεκσις δεν θέτε, κουλις δεν θέτε, κκε δεν θέτε, λαε δεν θετε, Βαρουφάκη δεν θέτε.
  Εεεεεεεεε τι θετε τελος πάντων;
  Οπως και να εχει πορτοκαλάδα απο λεμόνια δεν γίνεται.

 19. avatar Την Ισχυρή Εντολή . .

  Την χρεσζομαι λόγω τιμής Ε Γ Ω !!!
  και όχι ο Σαμαράς ή ο Μαρινάκης, όπως κάποιοι κακοπροαίρετοι και δυστυχώς νεοδημοκράτες, αφήνουν να υπονοηθεί με διάφορα αισχρά και αναληθή σχόλια στο Ν.Β. και άλλα ανθελληνικά blogs.
  Και, όπως επανειλημμένως σας έχω πει,
  \"Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα (μας) να σταματήσουμε να τσακωνόμαστε με τα παλιά και να μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον\"
  .
  - (from the desk of Grecian Rider)

  1. avatar προτιμας κοκαλη???παναγοπουλου?καλογριτσα?????

   μπομπολα????για αυτα σκασμο βγαζεις.....

  2. avatar στο συριζα πεστα

   που ζουν με παρελθον κανουν συμψηφισμους και λενε ψευτιες...

 20. avatar ΠΙΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΘΥΜΗΣΕ ΜΑΣ ΛΊΓΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ???? ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ?? ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ??? ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ !!

  1. avatar το κομμα σου ποιος το χρεοκοπησε?????

   οι ψευτιες και οι [...] του παρελθοντος.....εκει θα πας και συ...συντομα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει