Σήμερα στις 18:00 αναμένεται τελικά να διεξαχθεί το πολυσυζητημένο τετ α τετ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας, με τα περισσότερα ζητήματα που έχουν τεθεί επί τάπητος από τους δανειστές να παραμένουν χωρίς σημείο επαφής των δύο πλευρών.

Μεγαλύτερο αγκάθι των διαπραγματεύσεων αποτελεί η μείωση του δημοσίου τομέα και οι απολύσεις που ζητά η τρόικα, με την κυβέρνηση να αντιτάσσει το σχέδιο Μανιτάκη για αποχωρήσεις.

Το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.

«Είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία για τον αριθμό των δόσεων», δήλωσε χθες αργά τη νύχτα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με το θέμα της ρύθμισης των οφειλών που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. Στουρνάρας προέβη στη δήλωση αυτή μιλώντας στο Mega, σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 14-15 Μαρτίου.