Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να γίνει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δρομολογώντας τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, που είχε προαναγγείλει από το βράδυ των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ενώ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου. Για τη διάλυση της Βουλής, όπως μετέδωσε ο Alpha, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικαλεστεί εθνικούς λόγους.

Στη συνέχεια θα πρέπει το προεδρικό διάταγμα να θυροκολληθεί, προκειμένου να λήξει η τρέχουσα σύνοδος της Βουλής και η χώρα να μπει επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει, στις 20:00, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.