Φάμελλος για εθνικές εκλογές: Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω

Το δίλημμα και το βασικό ερώτημα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:11
03/06/2019
Φάμελλος για εθνικές εκλογές: Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω
16
loading

«Το δίλημμα συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω είναι το βασικό ερώτημα των εθνικών εκλογών, διότι με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν μια ασφαλή προοπτική προόδου (...) ενώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις συνεργασίες του τύπου Βέμπερ στην Ευρώπη νομίζω ότι η ανασφάλεια και για τη γεωπολιτική θέση της χώρας, αλλά και για τις οικονομικές προοπτικές επενδύσεων ή και εργαζομένων και συνταξιούχων ιδιαίτερα ανέργων και νέων είναι μεγάλη», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Φάμελλος είπε πως «τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών διαπιστώσαμε όλοι μια επανάληψη του συμπεράσματος που βγάλαμε και την πρώτη Κυριακή. Υπάρχει πράγματι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, μια νίκη της ΝΔ (...)Υπάρχει πράγματι αυτή τη στιγμή μια επικράτηση υποψηφίων που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ».

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, «το θέμα της διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση το έχουμε εντοπίσει, ο πρωθυπουργός ο ίδιος με βάση τα αποτελέσματα της α' Κυριακής που είχε και ευρωεκλογές βέβαια έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει προκήρυξη εκλογών. Νομίζω ότι οι εκλογές αυτές έστω 2- 2,5 μήνες πριν τις προβλεπόμενες θα δώσουν τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να τοποθετηθούν και σε εμάς να συζητήσουμε για θέματα επί της ουσίας. Πρέπει η συζήτηση να γίνει σε επίπεδο προγραμμάτων (...) Θεωρώ ότι παρότι δύσκολη, η μάχη των εθνικών εκλογών δεν είναι μια μάχη που δεν κερδίζεται».

Η κυβέρνηση- συνέχισε ο κ. Φάμελλος - «έχει εισπράξει τη διαμαρτυρία των πολιτών και την αίσθηση πίεσης προς την κοινωνία και την αγωνία λόγω της υλοποίησης προγραμμάτων λιτότητας, όμως, να ξεκαθαρίσουμε ότι η εντολή που μας είχαν δώσει οι Έλληνες πολίτες ήταν να βγούμε από το μνημόνιο και να μην υπάρχει πρόβλημα κοινωνικής συνοχής, ήταν αυτό που λέγαμε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια, αυτά τα δύο θεωρώ ότι επιτεύχθηκαν. Η έξοδος από το μνημόνιο με πλήρη διακυβέρνηση κοινοβουλευτικής περιόδου δεν είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί με ευκολία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που μπήκαν στα μνημόνια. Εμείς στην Ελλάδα το πετύχαμε και λέω στην Ελλάδα όχι μόνο σαν κυβέρνηση, σαν Έλληνες και Ελληνίδες το πετύχαμε».

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «από τον Αύγουστο αρχίσαμε να ασκούμε πολιτικές με βάση τη δική μας προτεραιότητα και έχουμε ένα σοβαρότατο απόθεμα ως χώρα – εμείς παραλάβαμε την κυβέρνηση με άδεια ταμεία – και τώρα έχουμε ένα απόθεμα της τάξης των 40 δισ. για να κάνουμε πολιτική ελαφρύνσεων, επιδότησης της ανάπτυξης, αυτές οι διαφορές είναι που θα μας κρίνουν από τη ΝΔ (...) Εμείς θέλουμε η ανάπτυξη να μοιράζεται σε όλους τους παραγωγούς, η ΝΔ θέλει για τους λίγους».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Φάμελλος είπε: «Θεωρώ ότι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν από τη μια μεριά την αβεβαιότητα για το πολιτικό του στίγμα, αλλά και την ανάγκη και την αγωνία επιβίωσης που έχει, διότι πρέπει να διαλέξει το ΚΙΝΑΛ αν τοποθετείται στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας ή αν επιλέγει τη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό υποκρύπτεται στην κόντρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Βενιζέλου. Εμείς θεωρούμε ότι είναι ανοιχτές στην κοινωνία οι διαδικασίες συζήτησης με όλο τον προοδευτικό κόσμο και είναι προς όφελος της Ελλάδας αν γίνει κάτι τέτοιο, και θα το βάλουμε ως στοίχημα για τις επόμενες εκλογές».

Για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης και την ανάδειξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο κ. Φάμελλος τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «παρότι το γενικό αποτέλεσμα των περιφερειών και της πλειοψηφίας των δήμων επαναλαμβάνει τα μηνύματα της πρώτης Κυριακής, αυτό δεν έχει γίνει παντού σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν σοβαρές ανατροπές. Προφανώς, το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε μια ήττα του επίλεκτου του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ ξεκάθαρη, δείχνει ότι οι κοινωνίες μας, οι πολίτες δεν δέχονται τις γραμμές των διορισμένων ή εν πάση περιπτώσει των εκπροσώπων του κ. Μητσοτάκη παντού, πρέπει να σας πω ότι τέτοιες αλλαγές έγιναν και αλλού, όπως στην Καβάλα, όπως στην Αλεξανδρούπολη ή όπως στον δήμο Δέλτα (...)».

Πρόσθεσε δε, ότι, «έχουμε τη δυνατότητα στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσουμε πολλά από τα κομμάτια των προσπαθειών της τελευταίας οκταετίας (...) Θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία που της άνοιξε η τελευταία τετραετία να είναι η μητρόπολη των Βαλκανίων, με πολύ μεγάλα έργα τα οποία αναδεικνύουν και την πόλη και δημιουργούν εργασία (...) τα οποία θα έχουν στο τέλος της τετραετίας αυτής για τον κ. Ζέρβα μια τελείως διαφορετική Θεσσαλονίκη με τις πρωτοβουλίες που πήραμε ως κυβέρνηση. Ήδη, νομίζω ότι πρέπει να επενδύσουμε σε αυτή την εικόνα που πλέον ισχυροποιεί τη Θεσσαλονίκη με τις μεγάλες συνδέσεις τις ενεργειακές και τις συγκοινωνιακές συνολικά στα Βαλκάνια, έχουμε φοβερά νέες δυνατότητες, είναι κάτι που θα συζητήσουμε πολύ έντονα και στη μάχη των εθνικών εκλογών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Σοβαρος

  Ντιν Νταν.Κτυπουν οι καμπανες
  Φεγγαρακι μου λαμπρο φεξε μου να περπατω
  Σε σοκακι πιο λαμπρο
  Φλαμπουραρη μου καλε,που πας γιαλο γιαλο?
  Κουντουρα μου αψηλη,κοιτα στηλη φωτεινη..
  Βουτσακο μου τι λεει?το κρεοπωλειο σε γυρευει..και ο γιος σου αγριευει
  Παππα μου ακριβε..εοιμαζεις παρτι πριβε?
  Ρενα της φωτιας..σους..και μην μιλας
  Νοτοπουλου στο γυαλι με την Barbie στο σκαλι,καθαριζουν με Roli
  Κουμπουρελια στο κλαδι και ο Τσιπρας κελαηδει..
  ΝΤΙΝ ΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ
  Καληνυχτα ΣΑΣ

 2. avatar ΠΚ

  Ποσο μπροστα ακομα θα μας πας ρε μεγαλε
  Ηδη μας εχεις ριξη στο γκρεμο

 3. avatar Αρτεμιδωρος

  Τυχοδιωκτες και ψευτες μέχρι το μεδουλι είστε εκμετάλλευτηκατε το πρόβλημα ρευστότητας διεθνώς που για τη χώρα μας ήταν μεγαλύτερο λόγω υψηλού χρέους και με τα παραμύθια σας εμπεξατε τον λαουτζικο και φερατε τρίτο αχρειαστο μνημόνιο με κόστος 80 κατά Ρεγκλιν και 200 κατά άλλους λόγω των διαφυγοντων.. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδαρια τώρα θα γυρίσετε στις διαδηλώσεις στα συνθήματα και στις ιδεοληψιες σας αριστεροι δεν είστε αλλά καιροσκοποι και αλλαζονες λόγω εξουσίας.

 4. avatar αχρηστεροί

  μισθοφόροι συντροφοφασίστες εσείς θα πάρετε - όποτε "βγεί" την σύνταξη με υπολογισμό σύμφωνα με τον νόμο κατρούγκακου και θα πάτε σπίτι σας.
  Οι Έλληνες θα συνεχίσουν σε καλύτερους δρόμους από εκείνους που βάλατε την Μακεδονία.

 5. avatar ααααααα

  το χειροτερο αφήγημα είναι ο διχασμος.....ακουσα εχθες για τον ντανο κρυσταλλη ,,,,,,,,,μιλαμε εποχη 70-80 καπου εκει....ακούσαμε για το 40-50-60 αποστασιεςκλπ,,,,,,τριχες κυριοι πεσατε στην λουμπα του διχασμου....θελω να ακουσω πρόγραμμα κοστολογιμενο όχι όπως της θεσσαλονικης το 2014 ......αληθειες ,τωρα να κατηγορούμε το προγραμα του αλλου ότι είναι του πινοσετ η της μερκελ είναι αναξιο λογου παρουσιαστετο και αφήστε τον κοσμο να αποφασιση αφου ολοι ενδιαφέρονται για τον τοπο και όχι την μασα.......το μενος αυτό μου θυμιζει τον σκυλο που του παιρνεις το κοκαλο και γρυλιζει......δεν ειμαστε πια γραματοι όπως κατααβατε με αυτά που κανατε πριν τις εκλογες δεν κερδισατε τιποτα γιατι ο κοσμος καταλαβε πολύ καλα ότι πηγατε για να τον εξαγορασετε....μην συνεχισετε το αφήγημα ότι δεν καταλεβε ο κοσμος γιατι θα χασετε με 15% όπως βγαλτε τους αλλαζωνες από την τηλεοραση δημιουργουν γελιο......

 6. avatar SER 30

  «Το δίλημμα συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω είναι το βασικό ερώτημα των εθνικών εκλογών, διότι με τον Αλέξη Τσίπρα και . . . ΕΣΥ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΟΥ . ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΕΣΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΔΙΑΡΡΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η '' ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ '' ΩΣ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ διότι με τον Αλέξη Τσίπρα ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΩΜΕΝ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΒΛΗΤΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΟΣ .

 7. avatar ΕΤΕΡΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ

  Αυτό που εκνευρίζει περισσότερο, είναι οτι με περίσσεια αλλαζωνεία , εξακολουθούν να προσπαθούν να πείσουν οτι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ξυπνήστε από το βαθύ ύπνο σας και αλλάξτε συμπεριφορά αν θέλετε να περισώσετε κάποια από τα συντρίμμια σας.

 8. avatar ειχες το χρονο να παμε μπροστα…..

  αλλα βαλατε οπισθεν με τη δουρου και μας καταστρεψατε...θεληση δεν ειχατε...μονο παχια λογια......κομμενα τα ψεμματα...ακου 13 συνταξη???????????κοροιδα θαρρεις πως ειμαστε??????μερκελια ????

  1. avatar Δεν ειστε για αυτό

   Ο Κουλης θα σας δωσει 12 και κουτσουρεμενες

 9. avatar οι πολλοι θα παμε μπροστα……

  εσυ.....το ψεμα.....η αλαζονια...η βρισια....η χειραγωγηση της ερτ ...της δικαιοσυνης....θα πατε πισω...εκοβες συνταξη απο μενα για να κανεις κοινωνικη πολιτικη στους μεταναστες στους τεμπεληδες?????θα το πληρωσεις.....αυξανεις σε μενα τον ενφια....για να ελαφρυνεις μεταναστες και καφενοβιους????σε ενα δημοσιο υπαλληλο??τον θεωρεις εφοπλιστη με κοτερα και πουρα?????με βριζεις?????με λες φασιστα?????μαθατε στην καλοπεραση και μας γραψατε στα απιδια σας....ηρθε η ωρα σας,,,,,,,

  1. avatar Δεν εκοψε τιποτα σπο εσενα

   Απο εμας εκοψαν τα δεξια τρωκτικα για να τα δωσουν στην παρασιτικη ελιτ και αυτο θελουν να κανουν και τωρα δεν θα τους περάσει
   Το κηφηναριο δεν πληρωσε ποτε και τιποτα

 10. avatar rtiu

  Εμείς συνεχίζουμε μπροστά. το τσίρκο σου γυρίζει πίσω στο 4% και από εκεί στον αγύριστο ρε άπλυτοι κατσαπλιάδες.

 11. avatar Ξεφτίλες πολιτικοί

  Γυρίζουμε μπροστά προς τα πίσω, γιατί φθάσαμε σε αδιέξοδο.

 12. avatar δσα

  Καλα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν εχουν καταλαβει τι ζημια τους κανουν αυτοι οι υπουγοι οταν μιλανε και λενε αυτα που λενε? Ειναι δυνατον μετα απο δευτερη ηττα με διαφορα 10% και παραπανω ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ? Ειναι δυνατον να λες οτι οι πολιτες νιωθουν ανασφαλεια με αυτο που ψηφισαν? Ακομα να καταλαβετε οτι οι πολιτες σας εδιωξαν ακριβως επειδη νιωθουν ανασφαλεια μαζι σας? Σε ποια πραγματα προσφερετε εσεις ασφαλεια ακριβως? Στην ανεργεια? Στον αστυνομευση? Στην στρατιωτικη δυναμη? Στην εξωτερικη πολιτικη? Στην οικονομια? Στην βιομηχανια? Στις εξαγωγες? Σε τι? Σε ολα εισαστε οτι χειροτερο περασε απο την χωρα.
  Πως να νιωσει ασφαλεια ο αλλος οταν το κλεβουν, τον βιαζουν τον σκοτωνουν και ο πρωη υπουργος σας σαν συμβουλη ελεγε "καντε οτι κοιμαστε". Πως να νιωσει ασφαλεια οταν απειλειτε τον πολιτη με 20ετη φυλακιση αν τολμησει να αμυνθει την ωρα που τον κλεβουν και τον βιαζουν? Πως να αισθανθει μαζι σας ασφαλεια ο πολιτης οταν περισυ σκοτωσατε 151 ατομα σε Μανδα και Ματι? Ποια ασφαλεια οταν καθε μερα παιρνουν εκατονταδες λαθρομεταναστες απο παντου χωρις ελεγχο και οταν οι Τουρκοι εχων 6 μηνες τωρα που εκδιδουν παρανομες Navtex και προσκομιζουν παρανομους χαρτες σε ΟΗΕ και ΕΕ και εσεις καθεστε και κοιτατε τα αστρα και λετε "ειναι φιλοι μας"... Ειστε επικινδυνοι πραγματικα για την χωρα.

 13. avatar SFIRIZA

  Θα συνεχίσουμε μπροστά, αλλά χωρίς εσάς!

 14. avatar Γεροτσολιας

  Ο λαος εχει ηδη αποφασισει, θα σας στειλει απ όπου ηρθατε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει