Σε ύψη ρεκόρ εκσφενδονίστηκε η αποχή στις χθεσινές εκλογές στο βόρειο Αιγαίο, με τη νησιωτική περιφέρεια να αναδεικνύεται σε πανελλαδική «πρωτεύουσα» της αποχής.

Συγκεκριμένα η συμμετοχή από 41,89% στις εκλογές της 26ης Μαΐου έπεσε χθες σε 34,81%. Σε 10,42% από 8,01% αυξήθηκαν επίσης οι άκυρες και λευκές ψήφοι.

Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου αναδείχθηκε με 55,4% ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Μουτζούρης πρώην Πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η σημερινή περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με την στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε το 44,6% των ψήφων.

Στις «μεγάλες» περιφερειακές ενότητες της Λέσβου και της Χίου ο κ. Μουτζούρης συγκέντρωσε το 62,77 και 63,81% των ψήφων αντίστοιχα. Αντίθετα η κ. Καλογήρου επικράτησε του κ. Μουτζούρη στις περιφερειακές ενότητες της Σάμου, της Λήμνου και της Ικαρίας με 59,22%, 62,75% και 78,67% αντίστοιχα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη της δεύτερης Κυριακής λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: