«Την Κυριακή οι πολίτες δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα και εντολή για να συνεχίσουμε, πέραν από τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης κατά την ομιλία του νωρίτερα στην πλατεία Κανάρη.

Ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τους Πειραιώτες για το μεγάλο ποσοστό του 45,3% στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, το οποίο μάλιστα ήταν αυξημένο κατά 12 μονάδες σε σχέση με το 2014.

«Ο «Πειραιάς Νικητής» πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών στον συνδυασμό μας και μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης, απέναντι σε κάθε Πειραιώτισσα και σε κάθε Πειραιώτη. Αποτελεί μια έμπρακτη και ξεκάθαρη αναγνώριση για το έργο μας στον Πειραιά τα προηγούμενα 4,5 χρόνια», ανέφερε ο κ. Μώραλης, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε.

«Με μόνο οδηγό την προοπτική της πόλης μας, με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτών, προχωράμε με θαρραλέα βήματα προς το μέλλον για τον Πειραιά που ονειρευόμαστε», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, ζήτησε από τον κόσμο να σταθεί κοντά στον συνδυασμό, αφού τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει.

«Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα την Κυριακή, αλλά σας χρειαζόμαστε όλους σας για να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια κι αυτήν την Κυριακή. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Η κάλπη στις 07:00 το πρωί είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει. Σας χρειαζόμαστε όλους κοντά μας. Το επαναλαμβάνω. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχουν φαβορί. Τα φαβορί τα κάνετε εσείς! Σας χρειαζόμαστε όλους να ψηφίσετε. Τους φίλους σας, τα παιδιά σας, τους συγγενείς σας, τους ανθρώπους που μπορείτε να επηρεάσετε να έρθουν την Κυριακή να ψηφίσουν, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια για το μέλλον του Πειραιά», ανέφερε κ. Μαρινάκης. Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει πως «εμείς είμαστε εδώ για όλους τους Πειραιώτες. Δεν υπάρχουν λίγοι. Δεν υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει ένας Πειραιάς ενωμένος , δυνατός και σας θέλουμε όλους κοντά μας.

Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε μια μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Κώστα Καραφώτη και την Ασπασία Στρατηγού, με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη, πριν από τον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών.