Η ΝΔ «έκρυψε τις θέσεις και τις προθέσεις» της μέχρι τις ευρωεκλογές και συνεχίζει να «κρύβεται», όμως τώρα θα πρέπει «να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της» τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η πολιτική βάση είναι ότι μήνυμα έχει ληφθεί, το μάθημα έχει παρθεί, όμως το διακύβευμα σε σχέση με το που θα πάει η χώρα είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο σημαντικό και δεν μπορούμε να ξαναφέρουμε μια ΝΔ, ειδικά με ένα πολιτικό προσωπικό, το οποίο, τώρα, προσπαθεί να κρυφτεί» είπε ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε: «Κρύφτηκε στις ευρωεκλογές, με αρκετά καλή επιτυχία θα έλεγα, τώρα όμως πρέπει να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της. Και όσο και να προσπαθήσουν, νομίζω, ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει και θα καταλάβει και θα δώσει και το μάθημα και σε αυτούς».

«Στις εκλογές αυτές δεν λειτούργησε το θέμα του προγράμματος, ας πούμε, της ΝΔ. Δεν θεωρώ, ότι ο κόσμος έδωσε θετική ψήφο στη ΝΔ, σε ένα πρόγραμμα το οποίο η ΝΔ δεν το αποκάλυψε» συνέχισε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε: «Τώρα, όμως, πρέπει να μας πει τι θα κάνει με την παιδεία, τι θα κάνει με την υγεία, κ.α. Κατά την άποψη μου, οφείλουν όλα τα κόμματα να ξεδιπλώσουν το σχέδιο, το κοινωνικό, που παρουσιάζουν».

Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δει τι έφταιξε, να κάνει αυτοκριτική για τα όποια «λάθη» του μέσα στην τετραετία, να τα πει στο λαό, και να συνεχίζει να προτείνει το πολιτικό του σχέδιο, «υπέρ των πολλών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων».