«Προκλητικά άδικες και κοινωνικά απεχθείς» είναι οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι, με την σχετική απόφασή της, η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα: «Επιχειρείς, ρισκάρεις για να παράγεις, κι άμα την πατήσεις θα σε πατήσουμε»…

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, μέλος της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), επισημαίνει ότι για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος με βάση την απόφαση του υπουργείου Εργασίας «ζητείται να μην χρωστά απολύτως τίποτε στον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται και το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, των δύο ετών πριν την υποβολή της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά τις 30.000 ευρώ».

Ο κ. Σκυλακάκης αφού σημειώνει ότι «τα δυσβάστακτα χρέη και η ραγδαία μείωση του εισοδήματος των οικογενειών και των επιχειρήσεων είναι που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στην απόγνωση», τονίζει ότι «το κράτος που συνεχίζει να δίνει παχυλά εφάπαξ και επιδοτούμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 55 σε διάφορες συντεχνίες, αφού κατέστρεψε τους ανθρώπους αυτούς με την χρεοκοπία του (που οδήγησε τον ιδιωτικό τομέα σε άνευ προηγουμένου χρηματοδοτικό στραγγαλισμό), και την χωρίς ιστορικό προηγούμενο μακροοικονομική καταστροφή, τώρα – στην πιο δύσκολή τους ώρα – τους αρνείται ουσιαστικά οποιοδήποτε κοινωνικό βοήθημα».

«Η θεμελιώδης κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να συναρτάται από τις όποιες οφειλές. Ιδίως όταν οι ίδιοι άνθρωποι πλήρωναν με τους φόρους τους για να παρέχεται κοινωνική αλληλεγγύη στους υπολοίπους και οι κυβερνήσεις κατέτρωγαν τα χρήματά αυτά για φαύλους διορισμούς και συντεχνιακές δαπάνες. Επιχειρείς, ρισκάρεις για να παράγεις, κι άμα την πατήσεις θα σε πατήσουμε», είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή», καταλήγει ο κ. Σκυλακάκης.