Στη διαβεβαίωση ότι έχει προστατευτεί το αδιάβλητο της σημερινής εκλογικής διαδικασίας στον δήμο Παύλου Μελά προχώρησε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, αφού έγινε γνωστό το γεγονός ότι έκαναν φτερά περισσότερες από 80 σφραγίδες δικαστικών αντιπροσώπων που θα χρησιμοποιούνταν στις δημοτικές εκλογές.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό χτες από την αρμόδια υπάλληλο του δήμου και άμεσα κινήθηκε η διαδικασία για αντικατάστασή τους, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή το περιστατικό, τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι, ο Δημήτρης Δεληγιάννης, η Σίσσυ Φραγκοπούλου και ο Άρης Ιακωβίδης υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο ΑΤ Παύλου Μελά, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λίλτσης, ενημέρωσε την Εισαγγελία για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τόνισε μιλώντας στο Thestival ότι είναι εγγυημένο το αδιάβλητο της διαδικασίας κι ότι μετά την ολοκλήρωση των εκλογών θα γίνει ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, να έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.