Ως μία εξαιρετικά θετική αντίδραση της κοινωνίας χαρακτήρισε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης την προσέλευση του κόσμου στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ. Μανιάτης μεταξύ άλλων είπε ότι: «Δεν ξέρω αν στόχος των 112.000 ανθρώπων που ήρθαν και ψήφισαν είναι να ξαναγίνουμε το παλιό ΠΑΣΟΚ. Φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός ο στόχος, γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσαρμοστεί απολύτως στις ανάγκες της σημερινής εποχής. Ήταν μια εξαιρετικά θετική αντίδραση της κοινωνίας, η οποία υπερέβη και αυτό που μερικές φορές οι κομματικοί μηχανισμοί είτε σχεδιάζουν είτε προετοιμάζουν. Άρα το πρώτο που πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας είναι ότι η κοινωνία νοιάζεται για τα δημόσια πράγματα του τόπου. Δεύτερον, νοιάζονται ακόμη περισσότερο για ένα κόμμα που έχει γράψει μια πολύ θετική ιστορία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ασφαλώς αγωνιούν για να ακούσουν αυτά που πραγματικά θέλουν. Νομίζω ότι εμείς θα πρέπει πραγματικά να κρατηθούμε από το πολύ θετικό μήνυμα της ίδιας της κοινωνίας που λέει ότι ουσιαστικά θέλουμε να ξανανοίξουμε τα αυτιά μας για να ακούσουμε τι λέτε, μήπως αυτά που λέτε πραγματικά ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλει η σημερινή συγκυρία. Άρα, έχουμε καταφέρει το πρώτο βήμα. Ο κόσμος άρχισε να μας ξανακούει. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ συναισθάνθηκαν ότι στην πραγματικότητα πρέπει να ενισχύσουν αυτόν τον πολιτικό χώρο που υπέστη όσα υπέστη τα τρία τελευταία χρόνια και η παράταξη αρθρώνει έναν πολιτικό λόγο, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ταυτόχρονα κεντροαριστερός, μεταρρυθμιστικός, προσαρμοσμένος στις ανάγκες της χώρας. Κυρίως είναι ένας λόγος που προσπαθεί να υπερβεί τα δημοσιονομικά πλαίσια και περιορισμούς που έχουμε τώρα.

Μιλώντας για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Πηγαίνοντας προς το συνέδριο, έχουμε δυο μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Να διαμορφώσουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι θεσμοθετημένο, θεσμοποιημένο, αποπροσωποποιημένο, αποκεντρωμένο και να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Με άλλα λόγια, να είναι ένα κανονικό, φυσιολογικό ευρωπαϊκό σοσαλδημοκρατικό κόμμα. Πέρα από πρόσωπα, αρχηγούς και επιμέρους ομάδες. Η δεύτερη, ίσως ακόμα μεγαλύτερη πρόσκληση, είναι να ενώσουμε μέσα από έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, κινήσεις και ομάδες πολιτών). Όλο αυτό το μέρος της κοινωνίας που εγώ εκτιμώ ότι μπορεί να ξεπερνά το 30% και το οποίο ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό αισθάνεται πολιτικά άστεγο».