Σύμφωνη με τη σύσταση αυτοτελούς Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά αντίθετη «στις αλλαγές που συντελούνται στον προσανατολισμό του μέσω των νέων Οργανογραμμάτων και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων του σε ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, εκφράζοντας, παράλληλα, την αντίθεσή της σε διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων.

«Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εργαζομένων, στηρίζει το αίτημα για προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά και σε καμιά περίπτωση προσλήψεις μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία των ΜΚΟ. Δήλωσε ακόμη, ότι στηρίζει το αίτημα να παραμείνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ) ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ συνεχίζει, στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, ενημερώνοντας τις ηγεσίες και ζητώντας την πολιτική στήριξη για την επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας».