Μήνυμα για «ομόνοια, συνείδηση του χρέους και πίστη» έστειλε στους Έλληνες από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης για την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχει μία ιστορική αντιστοιχία εκείνης της περιόδου με το σήμερα: «Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή τη μάχη. Τη δίνουμε για τα παιδιά μας, τη δίνουμε για τα εγγόνια μας, όπως και εκείνοι πολέμησαν για μας. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η μάχη, θα είναι νικηφόρα. Οι δυνάμεις του ελληνικού λαού είναι αστείρευτες. Το αποδεικνύει η ιστορία του».

Ο κ. Παπούλιας συμπλήρωσε ακόμη: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που αγωνίζονται σήμερα, που δεν τους καταβάλει αυτή η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, είναι οι σημερινοί “ήρωες”».

Με τη μεγάλη παρέλαση στα Ιωάννινα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, και εκπρόσωπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, κορυφώθηκαν, οι εορταστικές εκδηλώσεις, για τον έναν αιώνα από την απελευθέρωση της πόλης η οποία παρέμεινε 483 χρόνια σκλαβωμένη στους Τούρκους.

Στην εξέδρα των επισήμων δεν παρευρέθησαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΚΚΕ.