Έκτακτες δράσεις για την υποστήριξη των ανέργων, ζητά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας, σε δήλωσή του, ότι προωθεί τις σχετικές προτάσεις του κόμματός του, στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι πρέπει να αυξηθεί ο χρόνος επιδότησης των ανέργων, να διασφαλισθεί η πρόσβαση όλων σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις, και να υπάρξει σχέδιο ένταξής τους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, επιδότησης της εργασίας και στοχευμένης κατάρτισης. 

«Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι προστάτες ανήλικων τέκνων», επισημαίνει.

«Η χρηματοδότηση των δράσεων θα  προκύψει μέσα από την επανεξέταση του προσανατολισμού των πόρων του ΕΣΠΑ και  την διοχέτευση των πόρων από την εισφορά αλληλεγγύης σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας», αναφέρει ακόμα στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, την σημασία που έχει για την ενίσχυση της απασχόλησης «η ενίσχυση αναπτυξιακών παρεμβάσεων μέσα από δημόσια έργα και η υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».