Χαρίτσης: Τα μέτρα ελάφρυνσης είναι πλήρως κοστολογημένα και μόνιμα

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τον δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:01
16/05/2019
Χαρίτσης: Τα μέτρα ελάφρυνσης είναι πλήρως κοστολογημένα και μόνιμα
2
loading

Την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση αξιοποιεί τον δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε και φέρνει μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, περί έλλειψης δημοσιονομικού χώρου για πρόσθετες παροχές πλέον εκείνων που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του 2019.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι «πλήρως κοστολογημένα και μόνιμα, τα οποία εγγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό» και πρόσθεσε ότι η διαφορά με την περίοδο που ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών, ήταν ότι «αντί να έχουμε μέτρα ελάφρυνσης, είχαμε μέτρα δημοσιονομικού περιορισμού, τα οποία πλήρωσε τελικά η κοινωνία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών καταδίκασε τις τελευταίες επιθέσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις υποψηφίων, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα κινδυνολογίας και αυξημένης ανησυχίας, οι διωκτικές Αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους και θα αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους».

Ενώ, τέλος, με αφορμή τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τις εκπροσώπους από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους καθαριστριών σχολικών μονάδων, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι για τις σχολικές καθαρίστριες είπε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που υπέστησαν ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων, όχι μόνο μέσα στην κρίση αλλά και πριν, από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αφού βγήκαμε

    από τα....μνημόνια γιατί μας ζητάει λογαριασμό η Τρ οι ...ΘΕΣΜΟΊ ήθελα να πώ.

  2. avatar xaxa222

    τον \"δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησαν\".......με το να μην πληρώνουν χρέη του δημοσίου, να φορολογούν τις επιχειρήσεις και να καθυστερούν τις συντάξεις 3 χρόνια σε 200,000 δικαιούχους!!!!ρε αυτοι είναι επικίνδυνοι...!!!!μας θάβουν κι άλλο με παροχές και χρέη για να ξαναβγούν!!!νομοθετούν τα πάντα ώστε αν τα καταργήσουν οι επόμενοι να φαίνονται κακοί!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει