Το θέμα της απαράδεχτης, όπως τονίζουν, εικόνας που παρουσιάζει η Βουλή καθώς «δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο οποίο ειδικά τις κρίσιμες ημέρες των συνεδριάσεων να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος» επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Σώματος 88 βουλευτές.

«Το εντευκτήριο της Βουλής έχει μετατραπεί σε καπνιστήριο βουλευτών και συνεργατών τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο καφενείο, παρά το ότι ατύπως έχει δημιουργηθεί ειδικός κλειστός χώρος για καπνιστές», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Την επιστολή των 88 βουλευτών παρέδωσαν οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Πύρρος Δήμας, που ζητούν την παρέμβαση του πρόεδρου της Βουλής προκειμένου «να σταματήσει αυτή η θλιβερή και εξοργιστική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα να προστατευτεί το κύρος του κοινοβουλίου».

Ανάμεσα στους υπουργούς και βουλευτές που υπογράφουν, είναι ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι πρώην υπουργοί υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κρεμαστινός. Ακόμη, την επιστολή υπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι υφυπουργοί Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Θανάσης Μπούρας και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος.