Την παραπομπή για κακούργημα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγιώτη Βουρλούμη, ζητεί η εξεταστική. Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΤΕ απαντά:

«Η Διοίκηση που ανέλαβε το 2004 είναι η μόνη που προσπάθησε να ρίξει φως στα σκάνδαλα που κατά το παρελθόν ταλάνιζαν τον ΟΤΕ.

Ήδη, από τις αρχές του 2008, ο ΟΤΕ έχει ενάγει τη Siemens στα γερμανικά δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση, καθώς και τα ονόματα των στελεχών του που τυχόν δωροδοκούσε.

Από ότι είναι γνωστό, ο ΟΤΕ είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που έχει κινηθεί τόσο εναντίον της Siemens όσο και εναντίον πρώην στελεχών του.

Προξενεί κατάπληξη η επιστολή της Εξεταστικής Επιτροπής ότι όλα αυτά αποτελούν “παραλείψεις”.

Επίσης, κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens, η παρούσα Διοίκηση του ΟΤΕ έθεσε στη διάθεση της Επιτροπής όλα τα μέσα, πλην των οικονομικών, ώστε να μπορέσει η ίδια, με επανέλεγχο που θα διενεργείτο, να διαπιστώσει εάν υπήρξαν παραλείψεις. Ο λόγος που ο ΟΤΕ δε δέχθηκε να αναλάβει τη δαπάνη για επανέλεγχο ήταν ότι μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν δυσπιστία για το κύρος των διενεργηθέντων ελέγχων, οπότε επικράτησε η άποψη ότι, εφόσον οι πραγματογνώμονες αμείβονταν από τον ΟΤΕ, τα πορίσματα θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν.

Ο ΟΤΕ συνεργάζεται πλήρως με τη Δικαιοσύνη περιμένοντας να λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της επιστολής».