«Η απάντηση έχει δοθεί και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Οικονομικών ότι εδώ υπάρχει σχέδιο, το οποίο είναι μελετημένο και με στοχευμένο τρόπο γίνονται όλες εκείνες οι κοινωνικές ανταποδόσεις γιατί έχει υποστεί πολύ μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός, οι οποίες είναι μετρημένες, κοστολογημένες, αλλά και απολύτως απαραίτητες για να συνεχιστεί η θετική αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, αλλά με κοινωνικό πρόσημο», υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τα μόνιμα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Η κ. Τζούφη υπογράμμισε πως «η απόφαση για τα πλεονάσματα υπήρξε ζήτημα πολύ σοβαρής διαμάχης στο ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να ξαναδεί κανείς εφόσον, βεβαίως, υπάρξουν εκείνες οι συμμαχίες και γι’ αυτό οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες και χρήσιμες να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο μέτωπο ενάντια στην σκληρή λιτότητα η οποία πράγματι έχει επιβληθεί κυρίως από τη Γερμανία».

«Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση αυτό το οποίο κάνει είναι να προχωράει με συμπεφωνημένο τρόπο από τη μια μεριά να τηρεί τη συμφωνία, δηλαδή αυτό που είχαμε αναγκαστεί να υπογράψουμε και για το οποίο είχαμε πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού, όμως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και στις προσπάθειες που έχει κάνει το οικονομικό επιτελείο έχουν επιτευχθεί εκείνοι οι οικονομικοί στόχοι, που μας επιτρέπουν να έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο όχι μόνο να έχουμε προχωρήσει σε θετικά μέτρα, που τα είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ και έχουν υλοποιηθεί από τον πρωθυπουργό , αλλά να δημιουργείται και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος ο οποίος, μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια, μας επιτρέπει να παίρνουμε μόνιμα μέτρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο. Και αυτά έχουν υλοποιηθεί» συμπλήρωσε η υφυπουργός.

Για τον χώρο της παιδείας, η κ. Τζούφη τόνισε πως «άνοιξε η προκήρυξη για τις 4.500 θέσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση κάτι που λέγαν ότι είναι εξαγγελία έγινε πράξη. Προχωρούμε σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουν και για τις άλλες 10.000 προσλήψεις – σύνολο 15.000 προσλήψεις – και για τη Γενική Αγωγή για τα επόμενα δύο χρόνια. Και μαζί η νομοθέτηση για ότι για κάθε έναν αποχωρούντα από τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης θα προκηρύσσεται η θέση και θα καταλαμβάνεται από έναν καινούριο συνάδελφο».