Ζαχαριάδης: Η διεφθαρμένη ισπανική Δεξιά καταρρακώθηκε και εκλογικά

«Μελανό σημείο» η είσοδος του Vox στην ισπανική Βουλή, προσθέτει


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:49
30/04/2019
Ζαχαριάδης: Η διεφθαρμένη ισπανική Δεξιά καταρρακώθηκε και εκλογικά
27
loading

Αρνητικό και ιδιαιτέρως ανησυχητικό χαρακτήρισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, το ότι «οι νοσταλγοί του Φράνκο, οι ακροδεξιοί, οι φασίστες του Vox από εκεί που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές 0,2%, σ' αυτές κατέγραψαν περίπου 10% λίγο παραπάνω». «Βεβαίως» πρόσθεσε, «δεν είναι το πρώτο κρούσμα ανόδου δυνάμεων σκοταδισμού, μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ακροδεξιάς».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «πρόκειται για μια ιστορική ήττα του Λαϊκού Κόμματος της ισπανικής Δεξιάς, έχασε περίπου το 50% της κοινοβουλευτικής του δύναμης και πρέπει να θυμίσω ότι τις προηγούμενες εκλογές είχε κερδίσει το Λαϊκό Κόμμα, ο τότε πρωθυπουργός και το κόμμα έχασαν την πλειοψηφία μέσα στη Βουλή και ανέλαβε προσωρινός πρωθυπουργός ο κ. Σάντσεθ γιατί το κόμμα αυτό καταδικάστηκε από την ισπανική δικαιοσύνη για διαφθορά. Άρα η διεφθαρμένη ισπανική δεξιά καταρρακώθηκε και εκλογικά».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «το Podemos ένα κόμμα το οποίο συγκροτήθηκε από το 2010- 12 και μετά και είχε μια εκρηκτική αύξηση της δυναμικής του παίρνοντας ένα τεράστιο τμήμα από την ιστορική Σοσιαλδημοκρατία περίπου το 20% είχε μια υποχώρηση των δυνάμεων του. Πού πήγε αυτό το ποσοστό; Επαναπατρίστηκε στους Σοσιαλιστές. Να το εξηγήσω πιο απλά: Πριν από δέκα χρόνια στην Ισπανία είχαμε ένα σοσιαλιστικό κόμμα του 35%,40%,45%. Αυτό σήμερα βρίσκεται στην εκλογική κάλπη των Σοσιαλιστών και των Podemos και ποιο είναι το ενθαρρυντικό; Ότι η τότε δεξιόστροφη ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος που έκανε πόλεμο στον Πέδρο Σάντσεθ σήμερα έχει ηττηθεί και ο Πέδρο Σάντσεθ λέει ότι είναι ένας ηγέτης προοδευτικός, αριστερός που θέλει να μιλήσει μαζί με τους άλλους προοδευτικούς και αριστερούς ηγέτες για να χαράξουν την επόμενη ημέρα με προοδευτική ατζέντα στην Ισπανία».

Κληθείς να σχολιάσει την είσοδο του Vox στην ισπανική Βουλή, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως πρόκειται για «μελανό σημείο» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς είναι μια εξέλιξη η οποία έχει συμβεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μάλιστα σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης ή της ανατολικής Ευρώπης βλέπουμε και μεγαλύτερη δυναμική του 10% και θα πρέπει με σοβαρότητα και σχέδιο να μπορέσουμε να δούμε πώς αυτές τις δυνάμεις τις “γκρίζες” αυτές που πιστεύαμε πριν από κάποια χρόνια ότι έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και έχουν ηττηθεί, πώς μπορούμε να τις πετάξουμε εκτός κοινοβουλίων, εκτός κοινωνικής ατζέντας, εκτός πραγματικότητας του πολιτικού συστήματος της Ευρώπης. Θέλει γενναίες αποφάσεις, θέλει ενίσχυση των δομών και των υποδομών της κοινωνικής συνοχής, ενίσχυση των πολιτικών της απασχόλησης, ιδεολογική και πολιτική μάχη με όλες αυτές τις ιδέες, οι οποίες έρχονται από ένα γκρίζο παρελθόν που ανήκει βεβαίως στην πολιτική παρακαταθήκη – και αυτό - της Ευρώπης».

Σχολιάζοντας δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ελπιδοφόρο παράδειγμα διευθέτησης μακροχρόνιων διενέξεων στα Βαλκάνια, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «είναι απολύτως σαφές ότι σε όλη την Ευρώπη βλέπουν τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη συμφωνία των Πρεσπών ως μία σημαντική ευρωπαϊκή και βαλκανική επιτυχία (...)Βέβαια στην Ελλάδα επιμένουν διάφοροι αυτό να μη το ακούν, να μη το καταλαβαίνουν και μάλιστα όταν έρχεται πολιτικός από τη δική τους οικογένεια και αναφέρομαι στην επίσκεψη του κ. Βέμπερ και στη δήλωση που έκανε ότι η Ευρώπη είδε θετικά και χαιρέτισε τη συμφωνία των Πρεσπών, αυτό να το κόβουν και να το λογοκρίνουν. Αυτή είναι μεγάλη υποκρισία, είναι μεγάλος λαϊκισμός και νομίζω ότι οι πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν και ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική τα βλέπουν, τα ξέρουν και θα κάνουν τον απολογισμό τους την ώρα που πρέπει».

Ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «τα Βαλκάνια είναι μια κρίσιμη περιοχή ευρύτερα για την Ευρώπη, αλλά και για την εύθραυστη λεκάνη της Μεσογείου, βεβαίως έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι με αυτή τη συμφωνία σταθεροποιούνται (...) και βεβαίως ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή την υπόθεση θα είναι η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα. Βεβαίως θέλω να πιστεύω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι λογικοί άνθρωποι σε όποιο κόμμα και αν βρισκόμαστε αυτή τη στρατηγική μπορούμε να την υποστηρίξουμε από εδώ και πέρα. Είναι μια μεγάλη τομή αυτό το οποίο μπήκε ως ατζέντα το 2003 στη Θεσσαλονίκη και υλοποιείται σήμερα από εμάς,δηλαδή τα Βαλκάνια με δρόμο ευρωπαϊκό, σταθερά, ασφαλή, ειρηνικά με αντίληψη συνεργασίας και συνανάπτυξης κόντρα στη λογική των εθνικισμών, της μισαλλοδοξίας (...) πρέπει να είμαστε στον αντίποδα αυτής της αντίληψης».

Αναφερόμενος στο «μέτωπο» της οικονομίας, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «φαίνεται ότι αυτό το τέταρτο μνημόνιο στο οποίο βρισκόμαστε από τον Αύγουστο και μετά έχει μόνο θετικές ειδήσεις. Το λέω λίγο ειρωνικά για να σατιρίσω την αντιπολίτευση γιατί ενώ όλοι προεξοφλούσαν μια καταστροφή (...) από τον Αύγουστο και μετά έχουμε διάφορα θετικά στοιχεία. Χαμηλώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν κόψαμε τις συντάξεις, δώσαμε αυξήσεις σε 650.000 συντάξεις από 5 μέχρι και 45 – 50 ευρώ, υπήρξε μια δυνατότητα να χαμηλώσουν κάποιοι φορολογικοί συντελεστές που θα τους δει ο κόσμος για παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ».

Από εδώ και πέρα - σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης - «επειδή τα μεγέθη πάνε καλύτερα και από τον υπολογισμό που κάναμε και εμείς και οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα δοθούν οι κατάλληλες ελαφρύνσεις προκειμένου να πάρει ανάσα η μεσαία τάξη η οποία έχει υποφέρει τόσο πολύ, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν κινούμαστε σε μια λογική προεκλογικών παροχών, δεν είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μία παράταξη, μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός με τέτοια χαρακτηριστικά, δεν θα κάνουμε εμείς προεκλογικές παροχές για να φορτώσουμε στη χώρα ελλείμματα και χρέη, εμείς με νοικοκυρεμένα τα δημόσια οικονομικά, με σταθεροποιημένη την οικονομία και σε ανάκαμψη, με την ανεργία σε πτώση εκεί που δίνεται η δυνατότητα θα δώσουμε αυτό το οποίο πρέπει να δώσουμε στη μεσαία τάξη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Η διαφθορά δεν έχει χρώμα.!!!!

 2. avatar Ρακουν

  Τι δουλεια θα κανει όταν μεγαλώσει Ο ΜΠΟΥΛΗΣ?? Τοχει σκεφτει ποτε;;;

 3. avatar Ευπατριδης

  Νααααααά σας έχει πάει με την Ακροδεξιά,παντού! Κυριακή,κοντή γιορτή...

 4. avatar ΖΑΧΑΡΗ αλλα πικρή

  Ζαχαριάδης: Η διεφθαρμένη ισπανική Δεξιά καταρρακώθηκε και εκλογικά

  ΜΗΠΩς ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ ΑΛΗΤΕς ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ????

 5. avatar Και μη χειρότερα!

  Οι μίζες, οι κλεψιές και το μνημόνιο ήταν τα κακά που έκαναν στην Ελλάδα η ΝΔ και του Πασοκ. Η φτώχεια, η ανεργία, η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των δομών δημόσιας υγείας, ήταν οι συμφορές για τους Έλληνες.

 6. avatar Θορπ.

  Vox = μεγάλη Ισπανία και ο νοών νοείτω !
  Ο Φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του.
  Οι πεδεμιστας πήραν την βίλα τους και αποχωρούν
  το κακέκτυπο του Ελ Σιντ ψόφησε ατενίζων όπισθεν εις την αφάνεια !

 7. avatar Δεν ξεκινάς …

  Να βρεις καμία τίμια δουλίτσα σιγά σιγά , για αλλαγή παλικάρι μου , για να μάθεις πως βγαίνει το ψωμί ... και που σαι: ιδιωτικό τομέα , αυτόν που καταστρέψες! Όχι συνδικαλιστικό δημοσιουπαλληλίκι, αραχτο ! Στα κάτεργα όπως τα κατάντησες και με τις εφορίες σου και με τα όλα σου! Άντε σιγά σιγά ...

  1. avatar Lxi

   Δηλαδη εννοεις εθνικι “ιδιωτικο τομεα” σαν και αυτον που δουλευαν τα μελη της Famiglia οπως ο παππους , η μαμα, ο θειος και ο γυιος που θελει να γινει τωρα και δημαρχος για να σωσει την Αθηνα , αφου πρωτα ομως ο θειος θα σωσει την Ελλαδα. Δεν μιλανε εθνικια μου για σχοινι στο σπιτι του κρεμασμενου. !!

   1. avatar Οσες…

    Σάλτσες και φούμαρα ,να αραδιάζεις η τεμπελιά και το αργόσχολο ... δεν κρύβεται...

   2. avatar Mg1

    Καημένο ( ή καμένο) τρολάκι Lxi ( Alexis)στο έχω γράψει επανειλημμένα : ή αλλαγή σεναρίου θέλουν οι τρολιές σου ή εσύ είσαι για ψυχανάλυση ,με ή χωρίς ψυχοφάρμακα ! Πάντως κάνε κάτι καψερέ...Έχουν ριζώσει οι εμμονές σου και σε λίγο αν όχι ήδη , ο δρόμος θα ειναι χωρίς γυρισμό ...Πάντως 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ειναι πολλά ακόμη και για υγιείς ψυχικά ! Πάρα πολλά ...

   3. avatar tboni

    ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΡΕ Lxi ...ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.. ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ..ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΟΦΑΣΙΣΤΑ....ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΩΣ ΤΟ 1993 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ...ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ... ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ... ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑ!!!!!!

    1. avatar Lxi

     Για πες μας ρε γνωστικό τρομπονι πως βρεθηκε η Famiglia με τοσα πανακριβα ακινητα σε Ελλαδα και Ευρωπη. ? Μηπως γνωριζεις ποιά ειναι η πιο πλουσια πολιτικη οικογενεια στην Ευρωπαικη Ενωση μετα τον Μπερλουσκονι?? Καλά το μαντεψες. ! Και αυτος βεβαια για να μαθαινεις εθνίκι ηταν μεγιστανας των ΜΜΕ στην Ιταλια, πριν μπει στην πολιτικη. Εαν θελεις πάντως να μαθεις το πως οι οποιοι διεφθαρμενοι πολιτικοί στην Ελλαδα κτιζουν τεραστιες περιουσιες ,μπορω να στο εξηγησω και το μαθημα θα ειναι δωρεάν γιατί πιστευω οτι εισαι μονο[...] και οχι διεφθαρμενος.!!
     Γκεγκε??

 8. avatar Πρωταθλημα πρεσπων

  Καλά θα φας καλά

 9. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  Κωστακη, εχεις χαλασμενο μυαλο.
  ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΟ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΧΡΟΝΩΣ.
  ΔΕΝ ΛΥΠΑΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ,
  ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ??????????????????????

 10. avatar Να δούμε με τα δικά μας

  τα δεξιά λαμόγια τι θα να γίνει στις εκλογές γιατί αυτοί θα μας εξαφανίσουν

 11. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Το ακροδεξΙο κομμα λεει στην Ισπανια ειχε μολις 0,2%. Οπως αλλωστε και η Χρυση Αυγη, που ειχε ακομη πιο μικρο ποσοστο.
  Και δεν αναρωτιεται να πει... ρε μπας και εχουμε κανει κατι λαθος;
  Ρε μπας και η κομμουνιστικη προοδος ειναι το φιδι το κολοβο που γενναει τα ακροδεξια αυγα;

  1. avatar Νικος χασαπης

   Ουδεμία σχέση,οι μεν είναι ακροδεξιοί αλλά πατριώτες εθνικιστες οι δε άπλυτοι είναι διεθνιστές,ανθέλληνες με μίσος για το ελληνικό έθνος. Αυτό άλλωστε λέει και η ιστορία από το 1912 και μετά ειδικά δε το 22 και το 45 που προσπάθησαν επανηλημενως να αποκόψουν την μακεδονια από την Ελλάδα συμαχωντας με τους εχθρούς της. Αυτή είναι νεότερη ιστορία δεν χωράνε δεν ξέρω δεν έμαθα. Αν δεν αποστρακισει τους κομμουνιστες ο ελληνικός λαός από τη χώρα σε 10 χρόνια θα είναι μειοψειφεια στην πατρίδα του.

 12. avatar Ζαφειρίδης

  Τα ίδια και χειρότερα περιμένουν τον Κούλη τον Οκτώβριο! Νομίζουν πως οι ψηφοφόροι τρώνε κουτόχορτο!

  1. avatar μην σε χάσουμε

   το βράδυ των εκλογών.
   Έχουμε να πούμε πολλά.

 13. avatar 13

  Πρώτη φορά βλέπω τόση κουταμάρα μαζεμένη σε έναν άνθρωπο, η φωτογραφία άλλωστε το δείχνει καθαρά

  1. avatar Lxi

   Βγαλε το 13 γιατι οι παναθες δεν ειμαστε ανοητοι σαν και εσενα που μαλλον θα εισαι η εξαιρεση. !!

 14. avatar τυεςςτυ

  ΣΥΓΚΡΙΝΗΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΟΒΛΑΧΙΚΗ ΝΤΙΣΚΟΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Ααααλλος ενας νεαρος τεμπελχανας.

 16. avatar Αντωνης Ρ.

  Ζαχαριαδη,
  Για τα χαλια του κοτσιδακια και των Ποδεμος του εχεις να πεις κατι; Θα παει καμια Συριζοαποστολη στην Ισπανια να τον παρηγορησει; Τι λεει επ' αυτου ο Μεγαλος Νταουλιερης σου;

 17. avatar George7015

  Η ανάλυση βγάζει εμπάθεια, μίσος, κόμπλεξ, τι άλλο να προσθέσει κανείς σε τόσο ανόητη τοποθέτηση!

 18. avatar Εσένα σε ξέρει ????

  Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ....ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ ΚΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .....ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ...ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ....ΑΛΟΣΤΕ Ο ΣΎΡΙΖΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΗΡΕ 14 % ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ .

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπαρχει14% για αυτούς τους άθλιους ανθέλληνες που μισούν ότι Ελληνικό. Εάν αυτό γίνει πρεπει το υπόλοιπο 86% να διώξει από την Ελλάδα όσους τους ψήφισαν. Δεν ακούγεται καλά αλλά σε αντίθετη περίπτωση οι τουρκοι,οι αλβανοι και όλοι οι εχθροί της ελλαδος θα έχουν πάντα ένα στρατό αποτελούμενο από το 14% των αριστερών εθνωμηδενιστων. Σκεφτείτε και πράξτε ανάλογα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει