Οι δράσεις για την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στις 23 Απριλίου 2019, με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής στον Κεντρικό Τομέα, με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, τον Βαγγέλη Σκούφα, μέλος των «Οικογενειών Ουράνιο Τόξο» και την Άννα Κουρουπού, Διευθύντρια του «Red Umbrella Athens».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι στόχοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως η θέσπιση από πλευράς της ελληνικής πολιτείας του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου των συντρόφων. Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη ασφαλούς και δίχως διακρίσεις πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενώ τονίστηκε και η ιδιαίτερη σημασία μίας πραγματικά συμπεριληπτικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της πρόσβασης των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην αγορά εργασίας. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ξενώνων για ανήλικα και ενήλικα πρόσωπα, με σκοπό την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων που αποτελούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή βρίσκονται σε δυσκολία ή κίνδυνο. Για τη στέγαση τέτοιων δομών, θα εξεταστεί η αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εργασίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.