Κώστας Μπακογιάννης: Στρατηγική μας να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα με όσο το δυνατόν λιγότερα

Συνάντηση με κατοίκους στην πλατεία Βικτωρίας είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:27
20/04/2019
Κώστας Μπακογιάννης: Στρατηγική μας να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα με όσο το δυνατόν λιγότερα
12
loading

«Μου λένε ‘μην μιλάτε για την ασφάλεια αλλά για την ανασφάλεια γιατί αυτό ζούμε εμείς εδώ’. Αυτό εισπράττω όπου σταθώ και όπου βρεθώ», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνάντηση με κατοίκους στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος στην Πλατεία Βικτωρίας, με πρωτοβουλία του Δικτύου «Μένουμε Πατησίων»,  στο χώρο του Victoria Square Project.

«Ξεκινάμε από την πρόληψη», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνοντας ότι στόχος είναι να έχουμε μία πόλη φιλική στον μόνιμο κάτοικο, στον επισκέπτη, στην οικογένεια και εχθρική στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

«Η μεγάλη μάχη έχει να κάνει με την καθημερινότητα», υπογράμμισε ενώ μίλησε και για την καταστολή. Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι το σχέδιό του προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας που θα συντονίζει όλους τους συναρμόδιους φορείς, τη στενότερη συνεργασία της Ελληνικής με τη Δημοτική Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας και αν χρειαστεί, τη συνεργασία του Δήμου και με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

«Ήδη γίνεται στο Πεδίον του Άρεως με επιτυχία. Μπορούμε να το πάμε και σε άλλες περιοχές», είπε ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως επιμένει στο θέμα της ασφάλειας καθώς στην πόλη κυριαρχεί ο φόβος.

«Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά ασφάλεια. Η ασφάλεια είναι ασφάλεια, τελεία. Και πρέπει να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να την παρέχουμε», υπογράμμισε.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα τη δεχτούμε τόσο το καλύτερο για την πόλη μας», σημείωσε ενώ μιλώντας για την Πλατεία Ομονοίας είπε ότι είναι σαν να χωρίζει την Αθήνα στα δύο.

«Είναι σαν τοίχος. Πρέπει να τον γκρεμίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις», πρόσθεσε και παράλληλα αναφερόμενος στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής μίλησε για τον Μεγάλο Περίπατο που ήταν το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και την ενοποίηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τον Αρχαιολογικό Μουσείο και το κτίριο του Ακροπόλ. «Το μουσείο έχει 11.000 θεατά ευρήματα και άλλα 200.000 στις αποθήκες. Μπορούμε να στεγάσουμε τη σπουδαιότερη αρχαιολογική συλλογή του πλανήτη και να μετατρέψουμε την ευρύτερη περιοχή σε πόλο έλξης των επισκεπτών», επισήμανε.

Για το θέμα της καθαριότητας ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι παραμένει πρόβλημα για δεκαετίες.

«Είναι όλοι οι δήμαρχοι που έχουν περάσει για τα μπάζα; Το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο του Δημάρχου. Είναι η οργάνωση, το μοντέλο, τα μέσα και τα εργαλεία. Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα και έχουμε καταγράψει τις ανάγκες. Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο για την ανακύκλωση και την καθαριότητα», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή τα δρομολόγια και τα ωράρια των απορριμματοφόρων, να δούμε πώς θα βγάλουμε ξανά τα σάρωθρα σε όλες τις περιοχές της Αθήνας, να είμαστε αποτελεσματικοί στις προμήθειες και να μην δαιμονοποιούμε  εργαλεία και μέσα που μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας.

«Εμείς είμαστε υπέρ και των συμπράξεων με ιδιώτες και λέμε όχι στις απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση. Οφείλουμε να δώσουμε στους εργαζόμενους όλα τα μέσα και τα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν έχει κανένα λόγο ο πολίτης να πληρώνει το λογαριασμό για τις δικές μας ιδεοληψίες και τα δικά μας μικροπολιτικά συμφέροντα», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στα ζητήματα που έχουν σχέση με το δημόσιο χώρο, είπε ότι η λογική του προγράμματός του είναι πως έχουμε επτά μικρούς Δήμους, όσες είναι οι Δημοτικές Κοινότητες. Επίσης μίλησε τόσο για τη συντήρηση όσο και για τη φύλαξη του δημόσιου χώρου.

«Όλα αυτά τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα όπως είναι φωτισμός, η καθαριότητα και το πράσινο», συνέχισε επισημαίνοντας: «Η στρατηγική μας είναι με όσο το δυνατόν λιγότερα να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

«Αυτή η πόλη πρέπει να μας χωράει όλους», τόνισε επίσης ο Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. «Έχουμε αποκλείσει πολλούς συνανθρώπους μας. Τους αντιμετωπίζουμε σαν να είναι αόρατοι», συμπλήρωσε και είπε ότι το πρώτο τεχνικό έργο που πρέπει να γίνει είναι για τις ράμπες. Για τα τραπεζοκαθίσματα ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθεί ο νόμος και τα παράνομα θα απομακρύνονται. Όσο για τα κάθε λογής εμπόδια στα πεζοδρόμια είπε ότι ο Δήμος οφείλει να τα αφαιρέσει άμεσα και να μην παίζει το παιχνίδι της γραφειοκρατίας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είπε επίσης ότι θα έπρεπε ήδηνα ισχύει ο κανονισμός που προβλέπει όλα τα δημόσια κτίρια να έχουν δομές πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ ενώ αναφέρθηκε σε εργαλεία όπως πχ χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε ακόμα και οι πολυκατοικίες να μπορούν να αναπτύξουν σχετικές αναγκαίες υποδομές με σχεδόν άτοκα δάνεια.

Σχετικά με το προσφυγικό ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι «έχουμε αποτύχει» σημειώνοντας ότι μπορεί τη στρατηγική να την χαράσσει η κυβέρνηση αλλά ο Δήμος οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Επ’αυτού έφερε ως παράδειγμα το πρότυπο του Άμστερνταμ και είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για όλες τις ΜΚΟ. «Χρειάζεται στρατηγική, στοχοθεσία και αξιολόγηση. Και να δώσουμε έμφαση στα σχολεία», πρόσθεσε αναφέροντας ότι «αυτό εδώ το διαμέρισμα έχει δεχτεί πολύ περισσότερες δομές από αυτές που μπορεί να αντέξει».

Τόνισε επίσης ότι η Αθήνα χρειάζεται μια επίθεση Πολιτισμού. «Υπάρχουν ατελείωτες δημιουργικές δυνάμεις, νέες και νέοι καλλιτέχνες. Να τους δώσουμε κίνητρα να αναδείξουν το έργο τους σε όλη την Αθήνα», σημείωσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ.....ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΜΑ ....ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ...ΑΜΑ ΒΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ....ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ.....!!!!!!!

 2. avatar Μετάφραση…

  Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να ζούμε πλουσιοπάροχα εις βάρος σας, για τρίτη γενιά!
  Να πληρωνόμαστε αδρά από το δημόσιο, το οποίο μισούμε θανάσιμα!

 3. avatar Κλαυσίγελος.

  Ελάτε Αθηναίοι, βάλτε όλοι πάλι πλάτη να τον τακτοποιήσουμε και αυτόν εδώ. Έχει παιδιά διάσαρτα να θρέψει.

 4. avatar ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΙ ΘΑ

  ΚΑΝΟΥΜΕ??? ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΑΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ,ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΑΣ??

 5. avatar ??????????????

  Το όραμα Μπακογιάννη για την Αθήνα: ΠερισΑίσθηση βέβαια προκάλεσε και όσα είπε ο Κ. Μπακογιάννης και για την καταστολή. Όπως είπε, το σχέδιό του προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας που θα συντονίζει όλους τους συναρμόδιους φορείς, τη στενότερη συνεργασία της Ελληνικής με τη Δημοτική Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας και αν χρειαστεί, τη συνεργασία του Δήμου και με...... ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση, \"αναβάθμιση\" αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία και μπίζνες με... σεκιουριτάδες είναι το όραμα Μπακογιάννη για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.σότερη καταστολή και μπίζνες με... σεκιουριτάδες

 6. avatar Για να εξηγούμεθα δηλαδή . . (όχι τίποτε άλλο)

  \"Βασικά η Στρατηγική μας είναι . .
  .
  Να μην ερχόσαστε μετά και να μου λέτε δεν έκανες αυτό ή δεν έκανες εκείνο ή άλλα μας έλεγες προεκλογικά και . .

 7. avatar Πανος Παγκρατι

  Για να καθαρισει η Αθήνα και για να περπατουν οι Αθηναιοι με ασφαλεια στην πολη μας μια επιλογή υπαρχει και ειναι ο Αθηναιος ο Ηλιας Κασιδιαρης.

  1. avatar agilotos.stravos

   Πας να ψηφισεις καποιον για ασφαλεια του οποιου το κομμα εχει στην πλατη του ολο τον ποινικο κωδικα..Βαλαν το λυκο να φυλαει τα προβατα..Αυτο φιλε χρηζει ιδιαιτερης ψυχαναλυσης..Θελεις κοιταγμα.Και φυσικα αν σου πω να μου το αναλυσεις θα τρεξεις Παγκρατι Κολιατσου σε 5\'...

   1. avatar Ο Ψυχίατρος.

    Ε ψίτ #douska, εσένα σε περιμένω τόσο καιρό. Παίρνεις κανονικά τα χάπια που είπαμε? Ανησυχώ με αυτά που διαβάζω....

    1. avatar agilotos.stravos

     Τι douska Πανε ψυχιατρε απο το Παγκρατι με τα δυο ψευδωνυμα σε ενα θρεντ.Αν δε ξερεις ποιος σε γλενταει εδω κι εχεις μεθυσει μην αυξησεις τη δοση γιατι κουμπια και αλκοολ ταυτοχρονα σε στελνουν.

 8. avatar Μπάρμπα,

  Μάλλον το αντίθετο ήθελες να πεις! Έλα τώρα και σύ για βλάκες μας περνάς;

 9. avatar Mας κουρασες Κωστάκη.

  Εσυ και ο Παπαμικρουλης με την προβολή που επιδιωκετε καθε μέρα εχετε γινει πλέον πολυ κουραστικοί.
  Προσωπικα σκεφτομουν να σε ψηφισω ,αλλα οσο περνουν οι μερες βλεπω οτι ο Κασιδιαρης,παρ´οτι ειναι χρυσαυγίτης ειναι σοβαρος και βλεπω τελικα να τον προτιμώ για την Αθηνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει