Συνεδριάζει, εκ νέου σήμερα, η προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Κατά τη χθεσινή «πρεμιέρα» της, η επιτροπή ασχολήθηκε με θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ σήμερα αναμένεται να εξετάσει τις προτάσεις των κομμάτων προκειμένου να οριστικοποιηθεί μια πρώτη λίστα με τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν θέμα αμεροληψίας του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη με αφορμή δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν είχε ακόμα εκλεγεί, ότι δεν προτίθεται να αφήσει να γίνει αρένα η προανακριτική.

Παράλληλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να διασφαλιστεί το απόρρητο των καταθέσεων και μέσα από τους υπαλλήλους της Βουλής που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει η βούληση από πλευράς προεδρείου, ο κατάλογος των μαρτύρων να είναι ανοιχτός, έτσι ώστε αν προκύπτουν νέα στοιχεία στην διάρκεια των ερευνών να διευρύνεται και η λίστα.

Δε θα εκδίδονται πρακτικά των συνεδριάσεων καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.