Αχτσιόγλου: Όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έχουν γίνει πράξη

«Έχουν ονοματεπώνυμο οι περικοπές των συντάξεων, δεν είναι δυνατόν να μας κουνάνε και το δάχτυλο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
13/04/2019
Αχτσιόγλου: Όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έχουν γίνει πράξη
42
loading

Οι επερχόμενες εκλογές θα «επαναβεβαιώσουν» την επιλογή της ελληνικής κοινωνίας για «συλλογική πρόοδο, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τους εργαζόμενους στο προσκήνιο» υπογράμμισε, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι στη νέα περίοδο για τη χώρα, οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια για το μέλλον, «διακριτά» και «απολύτως αντιθετικά, ανταγωνιστικά μεταξύ τους», το ένα αυτό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τους «πολλούς, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους», και της ΝΔ που αφορά, όπως είπε, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων «μιας οικονομικής ελίτ» και πρόσθεσε:

«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου και οι εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου κατά τη γνώμη μου θα οριστικοποιήσουν το διαζύγιο της ελληνικής κοινωνίας με τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος και θα επαναβεβαιώσουν την επιλογή που έχει κάνει ήδη η ελληνική κοινωνία για συλλογική πρόοδο, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τους εργαζόμενους στο προσκήνιο».

Σε ερωτήσεις πολιτών, για το αίτημα της επιστροφής αναδρομικών στους συνταξιούχους, η υπουργός έκανε μια αναφορά στην περικοπή των συντάξεων, με τις ρυθμίσεις Βρούτση - Κουτρουμάνη και στο τι έπραξε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η σημερινή κυβέρνηση με το νόμο Κατρούγκαλου.

«Έχουν ονοματεπώνυμο οι περικοπές, δεν είναι δυνατόν να μας κουνάνε και το δάχτυλο αυτοί οι οποίοι περιέκοψαν τις συντάξεις, ας είμαστε σοβαροί» είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Από το 2016 και μετά έχει απαντήσει στο ζήτημα πολιτικά και θεσμικά και νομοθετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Η υπουργός σημείωσε, ωστόσο, ότι «υπάρχει ένα κενό» στο διάστημα μεταξύ της απόφασης του ΣτΕ - η οποία δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ επιστροφών για τα έτη πριν από το 2015- και της ψήφισης του νόμου Κατρούγκαλου και συνέχισε:

«Υπάρχει είναι η αλήθεια ένα κενό, από το 2015 στο 2016, είναι ένα κενό, περίπου ενός χρόνου κάτι λιγότερο, όπου, εκεί, κατά τη γνώμη μου, όντως, θα έπρεπε να δούμε το ζήτημα των επιστροφών. Τα λεφτά όμως είναι πολλά, αυτό πρέπει να το ξέρετε, είναι περισσότερο από 4,5 δισ. - για να καταλάβετε τι μέγεθος είναι αυτό, οι περικοπές του 2019, που τις ακυρώσαμε, ήταν 2 δισ. Είναι πολλά τα λεφτά, επομένως αυτό θα πρέπει να το δούμε, έστω σταδιακά, κάπως τμηματικά, την αποκατάσταση αυτή και καλά σχεδιασμένα, γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσό και μπορεί να ανατρέψει σοβαρά τον ελληνικό προϋπολογισμό».

Η κ. Αχτσιόγλου πρόσθεσε, ότι ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για το ζήτημα και το εξετάζει σοβαρά για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ότι το έχει συζητήσει και με τις συνταξιουχικές οργανώσεις.

«Νομίζω, ότι μπορούμε να το βάλουμε σε μια σειρά από το 2020 όμως, από το 2020, το 2109 δεν έχουμε άλλο χώρο» συνέχισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Κι αυτό, προφανώς αυτό αφορά εμάς, τι θα κάνουμε αν είμαστε εμείς κυβέρνηση, δεν αφορά τον κ. Μητσοτάκη, δεν ξέρω τι θα έκανε αυτός σε αυτήν την περίπτωση. Δε φαίνονται και πολύ καλά τα μηνύματα με το ασφαλιστικό που προτείνει».

Για τις συντάξεις χηρείας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι επίκεινται νέες διορθωτικές ρυθμίσεις για δύο ζητήματα, εντός Απριλίου, στο νομοσχέδιο για τις εκατόν είκοσι δόσεις για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα, η υπουργός ανέφερε ότι θα καταργηθεί η ρύθμιση που προέβλεπε την τριετή μόνο καταβολή της σύνταξης σε χήρους/χήρες ηλικίας άνω των πενήντα πέντε ετών, ενώ το ποσοστό της σύνταξης χηρείας, από το 50%, θα διαμορφωθεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος συζύγου και πρόσθεσε :

«Τα δύο αυτά ζητήματα, θα αποκατασταθούν, θα ρυθμιστούν, τα έχουμε συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο. Είναι ήδη έτοιμες διατάξεις, τις οποίες έχουμε στο νομοσχέδιο για τις εκατόν είκοσι δόσεις, άρα είναι νομοθέτημα το οποίο θα ψηφιστεί εντός του Απριλίου».

Η κ. Αχτσιόγλου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε, επίσης, ότι τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας τις είχαν επιβάλει οι «δανειστές» και ότι «δεν ήταν έμπνευση του κ. Κατρούγκαλου» και πρόσθεσε : «Είναι άδικο να του χρεώνουμε κάτι, το οποίο ο ίδιος το διαπραγματεύτηκε πάρα πολύ σκληρά, το ξέρω γιατί ήμουν κι εγώ εκεί».

Η υπουργός Εργασίας έβαλε, ιδιαίτερα, κατά του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για τις συντάξεις, χαρακτηρίζοντας το «βαθιά αντικοινωνικό». Υπογράμμισε, ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντούν στο «πώς θα πληρωθούν οι σημερινές συντάξεις και παροχές», εάν κατευθυνθούν οι εισφορές επικούρησης και υγείας των νέων ασφαλισμένων προς την ιδιωτική ασφάλιση. Υπογράμμισε, ότι το σχέδιο της ΝΔ κοστολογείται περίπου στα 55 δισ. «που είναι ένα τεράστιο ποσό», σημειώνοντας ότι, είτε θα κληθεί το δημόσιο να τα καλύψει, δημιουργώντας νέα ελλείμματα και δανεισμό, υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, είτε θα οδηγήσει σε νέες περικοπές συντάξεων.

Η κ. Αχτσιόγλου υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών, επικρίνοντας παράλληλα τη στάση της ΝΔ, αλλά πρόσθεσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, αν και ήταν η αφορμή αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, δεν αποτελεί το μόνο κριτήριο συνεργασίας μεταξύ των «προοδευτικών» δυνάμεων, καθώς θα πρέπει αυτές να τοποθετηθούν επίσης και στα ζητήματα «της οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους».

Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της και αναφέρθηκε στις «εμβληματικές» για την εργασία ρυθμίσεις, μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην αύξηση του κατώτατου, με κατάργηση του «ντροπιαστικού» υποκατώτατου μισθού για τους νέους. Επίσης, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις μέσα στην τριετία, όπως την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων από έλλειμμα 1,1 δισ. και την μετατροπή του σε πλεόνασμα από το 2017 και μετά, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τα προγράμματα εργασίας, τη μείωση της ανεργίας κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες - από το 27% που ήταν όταν ανέλαβε η κυβέρνηση - την αντιμετώπιση με συγκριμένα μέτρα της αδήλωτης εργασίας κατά 10%, την πρακτική δήλωσης των υπερωριών πριν την υπερωριακή εργασία «που διπλασίασε τις υπερωριακές ώρες που δήλωναν οι επιχειρήσεις στο σύστημα, μέσα σε ένα χρόνο», τον «τετραπλασιασμό, μέσα στην κρίση, των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια», την ένταξη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, το πρόγραμμα απεγκλωβισμού των ανέργων από επιχειρήσεις που δεν τους πληρώνουν, με ενισχύσεις, με πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας, με κατάρτιση, κ.α.

«Όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έχουν γίνει πράξη» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Στη εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος του Ε.Κ. Γιαννιτσών Θεανώ Ζουρνατζίδου και ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής νομού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπαλτζής, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, οι γονείς και προσωπικοί φίλοι της κ. Αχτσιόγλου, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

42
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Δεν μπορει αυτοι ανθρωποι ειναι σοβαρα πειραγμενοι. !!!!!!!!
  Δεν με ενδιαφερει ποιος το ανεβασε το βιντεο ειναι το μονο συγκεντρωτικό που βρηκα.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=dqrPcAcC_Hg

 2. avatar ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΚΑΙ

  ΝΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ??? ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝ ΑΝ ΑΝ ΑΝ ΑΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ !!!

 3. avatar Selas

  Καλά μιλάμε ότι είναι ο ορισμός της έννοιας
  \" παρτσακλό \".

 4. avatar ΔΑΚΤΥΛΟ

  ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΟΥΝΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 5. avatar @ criskalts

  Χρ. Καλτσίδη Θεσσαλονικιά μπουγατσόφατσα πάλι εδώ!

  1. avatar αν δε σαρεσει

   τραβα σκοπια και βερλιν...νενεκο

 6. avatar criskalts

  Αλαβάνος: Με τον Τσίπρα έπεσα εντελώς έξω όπως και ο Ιησούς με τον Ιούδα. Είναι πιο δεξιός από το Μητσοτάκη.

 7. avatar 5 χρονια λες ψευτιες…ακομη δε χορτασες?????ονειρα βλεπεις ????

  τουλαχιστον μη μιλας για συνταξεις....βγαλε το σκασμο...εμεις γνωριζομε καλυτερα απο σενα τι παιρνομε καθε μηνα απο το 15 και μετα...αλλα περιμεναμε απο σας...να πατησετε φρενο στην κατρακυλα...εσεις γκαζωσατε και τα διαλυσατε ολα..ολα τα ξεπουλησατε.....

  1. avatar @@@@@@

   Τα δώρα ποιος τα έκοψε (δύο μισθούς ) ;;;;; τα ζαπεια 1,2 τα ξεχνάς ;;;;;

   1. avatar καθολου δεν ξεχνω…τιποτα …..

    αλλα ο συριζα ηρθε για σωτηρας...για να ανακοψει την κατρακυλα......και δυστυχως εριξε βενζινη και μας τελειωσε....300 ε το μηνα εκοψε ....οχι ψεμματα γιατι τα ζησαμε...καθε μηνα παιρναμε εκκαθαριστικα συνταξεων.....τωρα τα εκοψαν γιατι εβγαλαν τη προσωπικη διαφορα.....αλλα περιμανα απο συριζα,,,και τελικα βγηκαν δεξιοτεροι της δεξιας......

    1. avatar @@@

     Προσωπική διαφορά από τις συντάξεις κόπηκαν γιατί θα υπήρχαν συνταξιούχοι με ίδια χρονιά δουλειάς αλλά με διαφορετικές συντάξεις ένας να πηγαίνε ΣΤΕ θα κέρδιζε. Ας είναι καλά το PSI που φαγώθηκαν τα λεφτά. Και αν ρωτήσεις το χοντρό του ΚΙΝΑΛ - Κουλη θα σου πουν ήταν σωτήριο

 8. avatar tboni2

  Για να ειμαι βεβαια και δικαιος, αναφορικα με οσα πριν εγραψα , η πασα αληθεια ειναι οτι και η ΝΔ με το Πασοκ εκοψαν 21 φορες τις συνταξεις των Ελληνων και 8 φορες τους μισθους.. Μου αρεσει να ειμαι σωστος και να λεω πάντα την αληθεια. !

  1. avatar tboni2

   Εσύ που κλέβεις το όνομα μου και γράφεις αηδίες απλά με δικαιώνει. Δεν έχεις επιχειρήματα και δεν μπορείς να απαντήσεις και έτσι μόνο συκοφαντεί. Ότι κάνουν όλοι οι φασίστες. Σαν τον τσιπρα.

 9. avatar βρε σταλινομαδουρα……ψευτοκανατα…..μιλας ακομη για συνταξεις??????ανεγκεφαλη ανοητη?????

  με 21 περικοπες και τις χρεωνεις αλλου??συριζοψευτρα?????οταν περικοπτεις 300 ε το μηνα τη συνταξη απο το 16 και μετα τι ειναι??????ξεφτιλισμενοι.....λαληταμπουρες......

 10. avatar ΚΑΛΑ ΚΌΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ

  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΕΣΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 400.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΖΑΔΩΡΟΙ ΕΙΧΑΝ 30% ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ 18.5 !!!!!!!

  1. avatar ο συριζομπουνταλας…..

   ξαναχτηπησε ...για να ολοκληρωσει τις ψευτιες της ψαλιδας.....

  2. avatar criskalts

   Μακράν η χειρότερη, δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο.
   Ο Κατρούγκαλος άφησε την πιο βρώμικη δουλειά να την κάνει αυτή και η λεγάμενη δέχτηκε μετά χαράς.
   ΟΥΣΤ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΡΟΛ

 11. avatar 5 χρονια εισαι βουτηγμενη στη διαπλοκη και στη διαφθορα…..

  μανολοπετσιτες .....μερσινοκοκαλια......δωρεες στο σαββιδη και στο κοκαλη.....στο μελισανιδη και στο λαυρεντιαδη......στο κουμπαρακο καλογριτσα .....ο γαβρας εκανε τη ταινια του τσιπροκου??με λεφτα του καθημαγμενου λαου????σταλινοφασιστες.....πως θα σας πεταξομε απο το σβερκο μας?????

 12. avatar Κίνημα “ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ συριζα”

  Οι προδότες της Μακεδονίας δεν δικαιούνται δια να ομιλούν.
  Πάρε σκούπα και φαράσι και ανάλαβε υποχρεωτική εργασία στα Γκουλάγκ.

  1. avatar Κινημα “ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΛΕΦΤΟΚΟΜΜΑΤΑ”

   Κανένας εντιμος Ελληνας δεν πρεπει να ψηφισει ξανά τα βουτηγμενα στα σκάνδαλα δυο κλεφτοκομματα Πασοκ+ Νδ ,που λεηλατησαν και χρεοκοπησαν την πατριδα μας και ληστεψαν φευγοντας ακομη και τις τραπεζες, αρπαζοντας λεία 460 περιπου εκατ. Ευρώ. !!

  2. avatar @@@ κίνημα

   Οι προδότες της άρνησης τις γενοκτονίας των Ποντίων δικαιούνται να ομιλούν;;;;;;;

 13. avatar Ελληνοανερικανος

  Εσυ πάλι μην δεις δάκτυλο να κουνιέται!

 14. avatar ακουσες κοτα

  οχι ολα ακομη μεχρι οκτωβριο πρπει να πουληση και την υπολυπη ελλαδα

 15. avatar κατάργησαν τον

  άδικο φόρο ΕΝΦΙΑ, ενώ τα πρόβατα και του δικού τους κοπαδιού πληρώνουν αλμυρό φυστίκι ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ αφού έφαγαν τα λεφτά της επιδότησης της ΕΕ οι θασοκνδ ενώ το σφυριζα .....αδιάφορα αφού με το μισό ψευτοκλεφτοθασοκνδ συγκυβερνάνε. Και βέβαια το πενηντάρι/κατοστάρικο γρηγορόσημο πάει σύννεφο οι ηθικοί/προοδευτικοί/αριστεροί....

 16. avatar Εσυ αγραμματη ????

  Ζεις μαλλον σε αλλη χωρα ....να ξεκουμπιστειτε να φυγετε να ηρεμησουν λιγο οι πολιτες αυτης της χωρας ....ψευτες και απατεωνες !!!! και εσυ ξανα στην ανεργια ....να δεις την γλυκα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!! ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ !!!!

 17. avatar ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ της ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ κοιταχτειτε στον ΚΑΘΡΕΠΤΗ

  Η κ.ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ειναι μια αξια κρατικη λειτουργος με εργο !το να να διψευδετε σκοπημα την πραγματηκοτητα του κολοσαιου εργου της κυβερνησης μεσα στην τετραετια ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ ! Και ναμαθετε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνησει για πολλα ΧΡΟΝΙΑ !

  1. avatar συριζοπληρωμενος εισαι…..βλεπειςκολοσσους……ονειρα….οραματα…θαματα….

   ακους τι λεει η γλαστρα ...η ψαλιδοχερα????μας το παιζει και αριστερη.....η δεξιοτατη ολων των εποχων....η γλειφτρα της μερκελ.....η σοροπληρωμενη......η προσκυνημενη......νεροκολοκυθες της πολιτικης.....αναμαζωξαρηδες...ολο ψεματα...δε χορτασατε?????

  2. avatar Προφήτη μου εσύ !

   Χι χι χι ....

  3. avatar Ελληνοανερικανος

   Σωστός ο τσίριζα θα κυβέρνηση για πολλά χρόνια,διότι είναι πολλοί οι άπλυτοι στο τσιπρισταν της Αφρικής.

  4. avatar Αχαα

   Σε λυπάμαι...

 18. avatar morfeas

  Ξεκουμπιστείτε για πάντα, κοινώς εξαφανιστείτε από προσώπου γης [...]

 19. avatar Οι απαράδεκτοι !

  Αλλάξτε το ΣΥΡΙΖΑ και κάντε το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ! Σας πηγαίνει πολύ καλύτερα ! Όσο για την κα Αχτσιόγλου, αναμασά τις ίδιες και τις ίδιες δικαιολογίες , μια και ο αριστερός πολιτικός λόγος δεν έχει καμμία σχέση με την διακυβέρνηση Τσίπρα !

 20. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ένα μανιφέστο που υιοθετήθηκε από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 13 Σεπτεμβρίου 2014,[1] το οποίο πρότεινε ένα σύνολο πολιτικών που αποσκοπούσαν στην αντιστροφή των μέτρων λιτότητας και την παράλληλη διατήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Στις αρχές του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι «μη διαπραγματεύσιμο».[2]

  Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας και δημιούργησε κυβέρνηση συνεργασίας με το δεξιό αντιμνημονιακό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με στόχο την άμεση υλοποίηση του προγράμματος.[3] Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ώστε να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση».[4]

  Στις 13 Ιουλίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι πιστωτές κατέληξαν σε συμφωνία υπό την οποία η κυβέρνηση έπρεπε να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας, πράγμα που κατέστησε την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πρακτικά αδύνατη.[5]

  1. avatar agilotos.stravos

   Αγειασου.
   Αμ τα βλεπεις τι ωραια που τα γραφεις μονος σου χωρις πατριωτικες φανφαρες,εθνικιστικες κορωνες και υπερβολες?Γι αυτους ακριβως τους λογους ο Τσιπροκιο ειναι Προδοτης της αριστερας.Μια χαρα τα λες.Ο Αλεξακος προδωσε τους συντροφους τους,τις ιδεες του και τον ιδιο του τον εαυτο.Δεν υποσχεθηκε ποτε οτι δε θ\'αναγνωρισει τους γειτονες με ονομα που να μην περιλαμβανει τη λεξη \"Μακεδονια\" κ ουτε στο προγραμμα Θεσσαλονικης ελεγε κατι τετοιο ..Δε φημιζοταν για τον πατριωτισμο του για να σε προδωσει.Και αυτο που εγραφες επειδη καταπατησε τον ορκο της συνειδησης του μπουρδες ηταν.Ξανααλλαξε λοιπον το αβαταρ λεμε..Βαλε Ανικανος - Αχρηστος.Εκτος αν εγινες τελικα αχρηστερος..Καμια ελπιδα με σενα δλδ...

   1. avatar criskalts

    Ωραία απάντηση!!!
    Η σκληρή πραγματικότητα είναι οτι μόλις πάρουν την εξουσία οι αριστεροί, ξεχνάνε όλες τις θεωρίες και τις ιδέες τους, οι δε έννοιες των λέξεων αλλάζουν κατά το δοκούν.
    Ιστορικά αποδεδειγμένο από τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

    1. avatar agilotos.stravos

     Οχι δεν ισχυει παντα,υπαρχουν ιστορικα παραδειγματα.Ωραιο θεμα αν μου ερθεις με αλλο αβαταρ να συζητησω γιατι αυτο εχει φαει πολυ ξυλο κι εχει ζαλιστει.Θα του μιλαω και θα χαζευει.

     1. avatar criskalts

      Το θέμα θεωρείται λήξαν από τότε που πήραν την εξουσία οι αριστεροί, παρτάκηδες κάργα.
      Το νικ αυτό και μόνο χρησιμοποιώ, σε αντίθεση με τα ομοιδεατικά σου αριστερόστροφα τρόλια, τα οποία όλα μαζί δεν έχουν αξία μεγαλύτερη από μια τρίχα μου.
      Απλά είσαι φτηνιάρης και στο χιούμορ και στο πνεύμα, όπως άλλωστε όλοι οι αριστεροί, πλην των εξαιρέσεων.

     2. avatar agilotos.stravos

      Που εχεις κανει χιουμορ εδω ρε μεγαλε να μας το πεις να γελασουμε..?
      Αν ημασταν πολλοι εδω μεσα δε θα ειχα μηδεν θετικες.
      Οι ευκαιριες που δοθηκαν σε αριστερους να παρουν την εξουσια με οποιοδηποτε τροπο (Επαναστασεις,εξεγερσεις,εκλογες) ειναι ελαχιστοτατες ιστορικα σε συγκριση με τα πραξικοπηματα και τις νικηφορες εκλογες κεντροδεξιων σε ολο τον κοσμο.Αλλα σου ξαναγραφω αυτες οι κουβεντες γινονται με σοβαρους ανθρωπους.Οχι απο καποιον που τρωει διαδικτυακο ξυλο σε αλλα οταν δε βλεπει να χαιρετανε ναζιστικα τα χρυσαυγουλα η δε μπορει να κατανοησει απλα ελληνικα και φευγει με την ουρα στα σκελια.
      Κι επισης σ\'ενημερωνω κι εσενα οτι δεν ειμαι αριστερος.Ετσι για να ξερεις ποιος σε γλενταει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει