Αυστηρό μήνυμα Αβραμόπουλου με αποδέκτες τη Γερμανία και τη Γαλλία

«Οι έλεγχοι στα σύνορα των κρατών που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν πρέπει να τερματιστούν»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:23
09/04/2019
Αυστηρό μήνυμα Αβραμόπουλου με αποδέκτες τη Γερμανία και τη Γαλλία
3
loading

Ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος προέτρεψε τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους σε πρόσωπα που φθάνουν στα σύνορά τους από άλλα κράτη-μέλη του Χώρου Σένγκεν.

Εάν η συμφωνία Σένγκεν πάψει να εφαρμόζεται, η Ευρωπαϊκή Ένωση διατρέχει κίνδυνο ακόμη και να πεθάνει, προειδοποίησε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ινστιτούτο μελετών Atlantic Council της Ουάσινγκτον χθες Δευτέρα.

Ο ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε ότι η Κομισιόν δεν είναι διατεθειμένη να εγκρίνει την παράταση των ελέγχων σε πρόσωπα που φτάνουν σε οποιαδήποτε από τις 22 χώρες που ανήκουν στον Χώρο Σένγκεν προερχόμενα από κάποια από τις υπόλοιπες και ότι η συμφωνία Σένγκεν πρέπει να ξαναρχίσει να εφαρμόζεται όπως προβλέπεται.

Με βάση τη συμφωνία, δεν γίνονται έλεγχοι σε πρόσωπα που κινούνται εντός του Χώρου Σένγκεν. Στη συμφωνία έχουν ενταχθεί 22 κράτη-μέλη της ΕΕ και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Αυστρία άρχισε να διεξάγει ξανά ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία πριν από τριάμισι χρόνια. Η Γερμανία προχωρά επίσης σε ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία από τα τέλη του 2015. Η Δανία, η Νορβηγία και η Γαλλία κάνουν κι αυτές ελέγχους σε πρόσωπα που φτάνουν από άλλα κράτη που ανήκουν στον Χώρο Σένγκεν.

Η επανέναρξη των συνοριακών ελέγχων καταγράφηκε στην κορύφωση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κινούνταν προς κράτη της δυτικής Ευρώπης μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής οδού.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκρινε ότι εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες έπαιξαν ρόλο στις αποφάσεις των κυβερνήσεων των χωρών αυτών να ξαναρχίσουν ελέγχους στα σύνορά τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Που εισαι Μητσου;

    Για Τουρκια διν λες κατ; Γιατι επειδης αυτοι εκει αφηνουν ολα τα φευγουν στα νησια και η ελληνικη Κυβερνηση τους δινει \"ενα χαρτι\" και φευγουν παραπερα, δε θα γινουν κι οι ξεν απου δυο χωρια χουριατς σαν κι εμας!

  2. avatar FJR 500

    Mr Tipota όχι το δάχτυλο ψηλά στους Γερμανούς γιατί θα στο βάλουν πουθενά και θα το χάσεις. Δεν δαγκώνεις ποτέ το χέρι που σε ταΐζει.

  3. avatar opa

    Και τώρα τρόμαξαν επειδή το ειπε ο μοσιου!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει