Τη δρομολόγηση ενεργειών μέσω των οποίων ο Ελληνικός Στρατός θα εκπαιδεύει αυτόν των Σκοπίων εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας με ραδιοφωνικές του δηλώσεις την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα.

Μέσω του «Θέμα 104,6» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος των γειτόνων θα ελέγχεται από την Ελλάδα. Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τις κινήσεις της, σημείωσε: «Θα ήταν καλύτερο να τον ελέγχει η Τουρκία;».

Ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι «σε λίγο τον στρατός τους θα τον εκπαιδεύει ο δικός μας στρατός». Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα διεισδύσει με ειρηνικό τρόπο σε ένα χώρο και την καθιστά ισχυρότερο παράγοντα στα Βαλκάνια», είπε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση για το εάν έχει συμφωνηθεί ο Ελληνικός Στρατός να εκπαιδεύει τον στρατό των Σκοπίων, απάντησε πιο συγκεκριμένα ότι «εγώ σας λέω αυτά που πιστεύω με βάση τη συμφωνία».

Επίσης, όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι «εγώ σας έχω μιλήσει και σας έχω πει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, έχει πολλούς λόγους οι κυβέρνηση».