Τις θέσεις τους για το ζήτημα της ασφάλειας παρουσίασαν στο πρώτο τηλεοπτικό μεταξύ τους debate στην ΕΡΤ οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης και Νίκος Σοφιανός.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως η παράταξή του έχει κοστολογημένο πρόγραμμα για την καθημερινότητα της πόλης, στο οποίο η ασφάλεια έχει πρωταρχικό ρόλο, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και από ιδιώτες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Με τη θέση αυτή διαφώνησε ο Παύλος Γερουλάνος, που υπογράμμισε πως η δημόσια ασφάλεια και η δημόσια υγεία δε γίνεται να ανατίθενται σε επιχειρήσεις, ενώ επεσήμανε πως το πρόβλημα της ασφάλειας μπορεί να επιλυθεί με τον φωτισμό και με δράσεις που δίνουν ζωντάνια στην πόλη.

Στο ζήτημα του φωτισμού στάθηκε και ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας πως οι δαπάνες ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αθηναίων το 2018 ήταν μηδέν ευρώ. Σημείωσε ακόμα πως ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές και ξεκαθάρισε πως η ασφάλεια είναι καθολικό δικαίωμα για όλους τους πολίτες της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και δεν θα πρέπει το πρόβλημα αυτό να «τσουβαλιάζεται» ως γενικότερο πρόβλημα για όλες τις περιοχές της Αθήνας. Υπογράμμισε ακόμα πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι δουλειά της Αστυνομίας, και όχι της Δημοτικής Αστυνομίας.