Για σιδερένια βούληση της κυβέρνησης να εκκαθαριστούν όλες οι υποθέσεις που αφορούν σκάνδαλα, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Βήμα fm» και πρόσθεσε ότι εφόσον υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, που διαπιστωθεί στις κοινοβουλευτικές επιτροπές τότε θα παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο.

«Η θεσμική μου ιδιότητα, μου απαγορεύει να προϊδεάσω για οποιαδήποτε άποψη. Είναι αρμοδιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ή της προανακριτικής, όπως ακριβώς την έχετε χαρακτηρίσει, η οποία θα αποφασίσει την ερχόμενη Τρίτη. Κανένας δεν μπορεί να προϊδεάσει, πολύ περισσότερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, άρα λοιπόν δεν θα σας δώσω απάντηση επ’ αυτού», είπε ο κ. Καστανίδης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κλήτευσης του Κ. Καραμανλή.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως «σε ό,τι αφορά το ερώτημα εάν θα τιμωρηθούν, ναι πιστεύω απολύτως ότι θα φτάσουμε στην άκρη και όχι μόνο στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Θα φτάσουμε στην άκρη, διότι δεν αντέχει η πολιτική ζωή του τόπου να επιβεβαιωθεί η καχυποψία που έχει ο Έλληνας πολίτης ότι τελικώς κανένας δεν άγεται προς την κάθαρση, εννοώ προς το δικαστήριο και την τελική λύση, όποια απόφαση κι αν λάβει το δικαστήριο, εφόσον ανευρεθούν ποινικές ευθύνες».

Εκτίμησε μεταξύ άλλων για το Βατοπαίδι, πως «θεωρώ, λοιπόν, ότι η προανακριτική επιτροπή, ναι πολύ σύντομα, από όσο τα μέλη της προανακριτής επιτροπής δηλώνουν, θα καταλήξει, σε ένα τελευταίο συμπέρασμα, για το ποιοι θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, αν θα παραπεμφθούν κάποιοι. Βλέπετε κρατώ την απόσταση ως Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν έχω δικαίωμα αναμείξεως σε αυτό.

Αν λοιπόν η προανακριτική επιτροπή αποφασίσει με βάση τα όσα μέχρι τώρα φαίνονται, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις σοβαρών ποινικών ευθυνών, τότε θα έχουμε σε λίγο καιρό την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο».