Ως «χοντροκομμένη σκευωρία» αντιμετωπίζει – και επιμένει αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – τη διασταύρωση των στοιχείων της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ – ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξή του στην επιχείρηση εξαφάνισης των ονομάτων συγγενικών του προσώπων από τη λίστα.

«Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε και κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό. Μα πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή να μου στείλουν μία λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου;» υποστηρίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο πιθανότατα θα κατατεθεί πρόταση για στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

«Πρόκειται για μία χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής, και είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή, να έχουν ένα και μόνο ένα ονοματεπώνυμο», θεωρεί ο πρώην υπουργός και σημειώνει ότι «δεν υπήρχε λίστα», παρά «περί τα δύο χιλιάδες αρχεία με σύνολο καταθέσεων περίπου 2 δισ ευρώ. Συνεπώς δεν είχα εικόνα όλων των ονομάτων. Εγώ ζήτησα να μου δοθούν 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και αυτά έδωσα στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη για πρώτο έλεγχο» τονίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και εξηγεί ότι ο έλεγχος διακόπηκε όταν ο ίδιος έφυγε από το υπουργείο.