«Ο Κώστας Καραμανλής διετέλεσε 5,5 χρόνια πρωθυπουργός. Γνωρίζει ο ίδιος πότε πρέπει να μιλήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Με τον τρόπο αυτό, η ΝΔ αφήνει το προνόμιο στον πρώην πρωθυπουργό να αποφασίσει το χρόνο που θα τοποθετηθεί για μια σειρά από ζητήματα, όπως η οικονομία, αλλά και το θέμα του Βατοπεδίου, με αφορμή και δημοσιεύματα που καλούν τον Κώστα Καραμανλή να τοποθετηθεί.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Βατοπεδίου, παρά την εμπλοκή του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού, μετά την κατάθεση της Κατερίνας Πελέκη -Βουλγαράκη.

«Η κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη καταφεύγει στο «κυνήγι μαγισσών». Η ανάδειξη της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, έχει αυτόν το στόχο», αναφέρουν στελέχη της ΝΔ.

Υπενθυμίζουμε σε όσους σκόπιμα το λησμονούν ότι και οι 4 εκτιμήσεις ορκωτών εμπειρογνωμόνων – 2 του ΣΟΕ και 2 διεθνών οίκων – δεν διαπίστωσαν ζημία του ελληνικού Δημοσίου, σημειώνουν τα ίδια στελέχη και προσθέτουν: «και στη δεύτερη εξεταστική της Βουλής δεν προέκυψε ροή «μαύρου» πολιτικού χρήματος και καμία ποινική ευθύνη υπουργού της ΝΔ. Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ στη συντήρηση της υπόθεσης με τη σύσταση προανακριτικής, αποκάλυψε και τις πραγματικές προθέσεις του και ανάγκασε τη ΝΔ να αποχωρήσει, καθώς η κυβέρνηση δεν προσκόμισε καμία άλλη εκτίμηση αρμόδιου παράγοντα για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου», λένε στη Ρηγίλλης.

Στελέχη της ΝΔ θυμίζουν επίσης ότι όλα αυτά συμβαίνουν «τη στιγμή κατά την οποία τα μόνα σκάνδαλα τα οποία έχουν αποδειχθεί είναι αυτά στα οποία έχουν εμπλακεί πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».