«Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός, μετά τους πειραματισμούς των τελευταίων ημερών», ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει τεράστια σημασία το φορολογικό. Κρίνονται οι αντοχές της κοινωνίας».

«Η ανισότητα έρχεται και από την ίση μεταχείριση άνισων πραγμάτων» υποστήριξε ο πρώην υπουργός, ενώ επισήμανε ότι «λάθη πολιτικής στο χώρο της ευρωζώνης οδηγούν σε υφεσιακή πορεία που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης της υφεσιακής πορείας το φέρει η Γερμανία και η τρόικα… Αρχιτέκτονας της πολιτικής των κοινωνικών αυτοματισμών είναι ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση».

Σε ό,τι αφορά το δικαστικό χώρο ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Θέλω το δικαστή αξιοπρεπή, να δικάζει χωρίς να σκέφτεται αν την επόμενη μέρα επιβιώσει. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε τους πάντες γιατί καταρρέουν θεσμοί» ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «θα είχε έρθει η κοινωνική έκρηξη αν δεν υπήρχε στην Ελλάδα ο θεσμός της οικογένειας».