«Η Ελλάδα θα εξέλθει από την κρίση και παραμένει ισχυρή και αποφασισμένη να αγωνιστεί για τα ιστορικά δίκαια των Ελλήνων» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θοδωρής Καράογλου, που βρίσκεται στην Αυστραλία.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του υπουργού και του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 200 στελέχη του Ελληνισμού της Μελβούρνης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η γενική πρόξενος της Ελλάδας, οι βουλευτές Σοφία Πανοπούλου, Γιάννης Πανταζόπουλος και Τζένη Μικάκου. Η δεξίωση δόθηκε με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης κάλεσε τον Ελληνισμό σε εγρήγορση και τόνισε ότι μέσα από την κρίση αυτή, η ελληνική κοινωνία προβάλλει κοινωνικότερη και περισσότερο ανθρώπινη. Ο κ. Μπαμπινιώτης επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού και διευκρίνισε ότι η Ελλάδα έχει μια ιστορική συνέχεια 4.000 χρόνων και επομένως κουβαλάει ο Ελληνισμός στις πλάτες του μια παράδοση που πρέπει να τη διατηρήσει και να την αναπτύξει.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Δημήτρης Μηνάς, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μη συναινέσει σε συμφωνίες που δεν καλύπτουν τα δίκαια των Ελλήνων.