Σε όπλο στη φαρέτρα της Κουμουνδούρου αναδεικνύετε η αντιπαράθεση μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Κι αυτό διότι η εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι πως η Κυβέρνηση ήδη βρίσκει μπροστά της την επιλογή να συνταχθεί με το μέρος της Γερμανίας. Πρόκειται για μία επιλογή που θα της γυρίσει μπούμερανγκ, λένε.

Πολλώ δε μάλλον που οι συνεχιζόμενες αντιφάσεις των Γερμανών εξοργίζουν όλο και περισσότερους στην Ευρώπη. \

Είναι χαρακτηριστικό, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι μόνο τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σόιμπλε έχει αλλάξει τρεις φορές άποψη για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Για αυτό και χθες το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος, από τη Βαρκελώνη στην οποία βρισκόταν, σημείωσε ότι την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κ. Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, έρχεται η Κυβέρνηση Σαμαρά με τη στρατηγική της υποτέλειας να καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανεβούν ακόμη περισσότερο οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι το λιγότερο άκομψο, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα να υποβάλλεται σε τέτοιες θυσίες και την ίδια στιγμή το ΔΝΤ να αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία να αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος, και την Κυβέρνηση απλά να παρακολουθεί.

Στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ολέθρια και την τακτική της Κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους «αν δεν μας δώσετε τη δόση θα πεινάσουμε», αντί όπως λένε να διεκδικεί μια πραγματικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύση για το χρέος και τα άλλα οικονομικά προβλήματα.

Για όλα αυτά πετούν το μπαλάκι στον κόσμο, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι είχε να κάνει το έκανε ζητώντας ευθέως εκλογές και σημειώνοντας ότι μόνο μία Κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο κόσμος, καταλήγουν στην Κουμουνδούρου, μπορεί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.