«Η Κυβέρνηση της ασυνέπειας ξαναχτύπησε», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Θεόδωρος Καράογλου, για το θέμα της φορολογικής περαίωσης, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπενθυμίζει πρόσφατες δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης:

«Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο… και είναι μία πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας». (Γ. Παπακωσταντίνου 29/8/2008 στο δημοσιογράφο κ. Φ. Καρζή).

«Η κυβέρνηση με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση φορολογικών υποθέσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ουσιαστικά τι κάνει; Επιβραβεύει και εξισώνει ελεγκτικά τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρές. Τους ασυνεπείς φορολογούμενους με όσους δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους. Και μεταφέρει, επομένως, πόρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στους έχοντες και κατέχοντες». (Λ. Κατσέλη 2/9/2008 σε συνέντευξη τύπου).

«Επανέρχονται, λοιπόν, τα κρινόμενα ως ατελέσφορα εισπρακτικά και άγονα μέτρα τύπου ‘περαίωσης’». (Γ. Πεταλωτής 16/12/2008 σε ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών).

«Δεκάδες παρόμοιες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορούν να αναφερθούν, δηλώσεις που έγιναν την περίοδο που η ΝΔ έφερε το νόμο για την περαίωση της περιόδου 2000-2006. Κατά πάγια, όμως, τακτική του το ΠΑΣΟΚ, άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττει ως κυβέρνηση», τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Και αναφέρει ότι «το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νόμο για να ρυθμίσει 1.000.000 ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, είτε επιβάλλοντας φόρους σε επιχειρήσεις που ήδη μαστίζονται από την οικονομική κρίση, είτε δίνοντας στην ουσία αμνηστία σε όσους έχουν σοβαρότατες φορολογικές παραβάσεις. Με την τακτική αυτή, διαιωνίζεται το καθεστώς των ρυθμίσεων και εκπαιδεύεται ο επιχειρηματικός κόσμος να μην πληρώνει τους φόρους του και να περιμένει την επόμενη περαίωση».