Στη Βουλή έστειλε τη δικογραφία για το μνημόνιο ο Άρειος Πάγος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών που ήταν μέλη της τότε κυβέρνησης.

Η δικογραφία αφορά τις καταγγελίες του Π. Ρουμελιώτη, ότι είχε προειδοποιήσει τον Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο και όλοι ήξεραν ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει.

Μιλώντας στους «Times» της Ν. Υόρκης, ο κ. Ρουμελιώτης είχε πει ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία». 

Αποτέλεσμα της δήλωσης ήταν να προκληθεί αντίδραση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνεργάτες του οποίου του καταλόγισαν ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο, έθεσε το θέμα για να πάρει απαντήσεις από τους αρμοδίους και στη συνέχεια να ενημερώσει, ως όφειλε την κυβέρνηση της χώρας του.

Μάλιστα για αυτές του τις δηλώσεις είχε δώσει πολύωρη κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς έδωσε και η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη παρέμεινε στο γραφείο των δύο εισαγγελέων για περίπου τρεις ώρες και, εξερχόμενη, τότε δήλωσε: Η κατάθεσή μου είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Σε αυτό, ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές.