Ανακοίνωση για τον διάλογο σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εξέδωσε απόψε το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετικές ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε εκφράσει «έκπληξη και προβληματισμό» γιατί το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην αποστολή του πορίσματος για την αξιολόγηση στους φορείς, χωρίς καμία ενημέρωση και συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Για κενό ενημέρωσης, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είχε κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, «μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης, θα συνταχθεί το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος “για το σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος”, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι την περασμένη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012, παρεδόθη η πρόταση της Ομάδας Εργασίας για το σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου. Την ίδια ημέρα η πρόταση, καθώς και τα ευρήματα των απαντήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκαν από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, δημοσιοποιήθηκαν με δελτίο Τύπου του υπουργείου και η πρόταση αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.