Την αγωνία τους  για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο, εξέφρασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της εταιρίας, Ανδρέας Κορέτζελος, οι αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας και Εύβοιας, Ευθύμιος Καραϊσκος και Φάνης Σπανός,  ο πρόεδρος ΠΕΔ, Λουκάς Υπερήφανος και οι δήμαρχοι Λοκρών, Νίκος Λιόλιος, Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Χρήστος Σταϊκούρας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

«Έχουμε δώσει πολλές μάχες για τη ΛΑΡΚΟ. Το κάνουμε για άλλη μία φορά. Όμως το φως που βλέπουμε πλέον στο βάθος του τούνελ είναι το τρένο το οποίο έρχεται να μας πλακώσει», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να εξηγηθεί η σημερινή στάση και συμπεριφορά της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως κωφεύει στις κραυγές αγωνίας που όλοι μας απευθύνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι επειδή θέλει να σπρώξει το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Θέλει να το πάει μετά τις εκλογές; Να περάσει την καυτή πατάτα στα χέρια κάποιου άλλου; Γι αυτό καταφεύγει σε ημίμετρα, σε αποσπασματικές ενέργειες, σε προχειρότητες. Η είναι επειδή υπάρχει μια κρυφή ατζέντα η οποία θέλει τη ΛΑΡΚΟ να οδηγηθεί στην καταστροφή;».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εκφράζοντας την κοινή αγωνία για το μέλλον των εργαζομένων και της επιχείρησης, έστειλε το μήνυμα: «Δεν πάει άλλο. Το εθνικό ζητούμενο σήμερα για τη χώρα είναι η ανάπτυξη, είναι η εξωστρέφεια, είναι οι επενδύσεις είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Εμείς, λοιπόν, όλοι θα δώσουμε τη μάχη. Και βεβαίως θα συμβάλουμε με εποικοδομητικό και ουσιαστικό τρόπο στις όποιες συζητήσεις και συνεννοήσεις. Η ευθύνη της ΛΑΡΚΟ είναι στην κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς ο λογαριασμός για την αναβλητικότητα και την προχειρότητα των κυβερνώντων φτάνει στους εργαζόμενους. Φτάνει στην κοινωνία».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: