Κάθε άλλη συζήτηση περί κυβέρνησης κουρελούς και απώλειας της δεδηλωμένης αποτελεί ευθεία προσπάθεια για εκτροπή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/φ σταθμό Real FM.

Όπως είπε «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την απόλυτη πλειοψηφία της εθνικής αντιπροσωπείας. Κάθε άλλη συζήτηση περί κυβέρνησης κουρελούς και απώλειας της δεδηλωμένης αποτελεί ευθεία προσπάθεια για εκτροπή. Αυτές τις μέρες βλέπουμε να υπάρχει προσωπική στοχοποίηση και λοιδορία σε ανθρώπους και αυτό δεν τιμά το πολιτικό σύστημα. Διαφωνία μπορεί να υπάρχει, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο που μας θυμίζει άλλες εποχές» σχολίασε περαιτέρω.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν κάποιοι από τους 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα μπουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας αφού διευκρίνισε ότι «αυτό είναι θέμα των ίδιων των βουλευτών» εκτίμησε «προσωπικά θεωρώ ότι ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς, που έχουμε κοινή πορεία και σε άλλα θέματα, δεν αποκλείεται στην πορεία να γίνουν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την ΚΟ».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφορικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «είναι ένα αυθύπαρκτο θέμα στο οποίο θα κριθούν όλοι. Ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι πρέπει να αποφασίσουν”» Σχολίασε δε ότι «έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός θα πάνε στη ΝΔ και αυτοί εκβιάζουν ανοιχτά με διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού αν τολμήσουν ορισμένοι από τους βουλευτές του να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό που βλέπουμε είναι η λύσσα όλων και μεταμφιεσμένων βουλευτών της ΝΔ να πέσει αυτή η κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα για τη συμφωνία Πρεσπών, ο κ. Ρήγας παρατήρησε: «η ΠΓΔΜ αλλάζει το σύνταγμά της, την ονομασία της, κάνει μια σειρά από βαθιές θεσμικές αλλαγές. Πρόκειται λοιπόν για κάτι τελείως διαφορετικό. Εμείς είμαστε στην εθνική γραμμή που είχε ακολουθηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση παίρνει την ευθύνη γι’ αυτό που πρέπει και μπορεί να το κάνει. Λύνεται ένα θέμα. Θα πάρουμε την ευθύνη αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος» επανέλαβε.

Τέλος για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία επανέλαβε ότι «οι συναντήσεις είναι επιβεβλημένο να γίνονται όταν υπάρχουν προβλήματα, όταν υπάρχει ένταση. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε και να απομειώσουμε την ένταση για να μπορέσουμε να δούμε τι μας διευκολύνει την επόμενη περίοδο. Επιμένουμε, παρά τις προκλήσεις της γείτονος χώρας, στην ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή, για αυτό καταφέραμε να είμαστε πυλώνας σταθερότητας».